Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 09.02.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: facebook.com A

Hvala od srca

Novčani dar anonimnog donatora Nina iz Ferare, o kome smo već pisali, stigao je na kućni prag 15-godišnjeg Aleksandra Golijana, koji od rođenja pati od poremećaja metabolizma.

facebook.com
Uživa u raspustu: Aleksandar Golijan

Ovaj dobročinitelj iz Italije, podsećanja radi, prvobitno je darove od po 25 evra namenio za četiri štićenika, ali kako reporteri našeg lista nisu uspeli da dođu do jednog od njih, tačnije Steve Podunavca iz Republike Srpske, za koga smo čuli da je iznenada zauvek sklopio oči, odlučili su da njegov deo dobije mali Aca.

Ovih 50 evra veoma su obradovale ovog mališana i njegovu samohranu majku Mirku.

- Hvala tom dobrom čoveku ko god bio. On se svako malo seti mog sina i pošalje dar, koji Aca uvek utroši na nešto što mu je najpotrebnije i mahom je za školu. Sada je prvi razred srednje šumarske škole i vrlo dobar je đak, što i mene ispunjava ponosom. Društven je, voli da se zabavlja i radi sve što i njegovi vršnjaci, iako mora da živi na specijalnom režimu ishrane zbog teškog oblika poremećaja metabolizma. Istina, uskoro bi ponovo trebalo da radimo u Banjaluci test na gluten i saznamo da li mu on i dalje može zadavati muke. Bili bismo najsrećniji kada bi se pokazalo da njegov metabolizam može da se izbori s tim jer bi nam to umnogome olakšalo život i koliko-toliko smanjilo troškove ishrane. A kako Aca i ja živimo od penzije pokojnog supruga, koja nije velika, to bi nam zaista mnogo značilo - kazala je majka Mirka koja je Acu dobila posle 18 godina braka sa suprugom Milankom, koji je preminuo pre nekoliko godina, ostavivši ženu i sina da se snalaze sami kako znaju i umeju.

Želi da upozna dobrotvora

Zahvalnost dobrotvoru uputio je i mladi Aca, koji trenutno uživa u čarima zimskog raspusta.
- Molim vas, zahvalite se u moje ime tom dobrom čoveku. Iako često od njegovog dara kupim nešto što mi najviše treba, ovog puta ću taj novac utrošiti da popravim dva zuba koja su mi se pokvarila. Svakako, želja mi je da ga upoznam, pa ako ga nekad put nanese u naš kraj, neka obavezno svrati i bude naš gost - poručuje mladi Golijan.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
HUMANITARNI MOST Laptop doneo suze radosnice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online