Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 05.02.2016.
12:00
A. K. - Vesti - Foto: A. Krasojević A

Plesali i za ugrožene mališane

U punoj sali novosadskog hotela Park, specijalno za takve prilike, održan je drugi po redu Novosadski bal, kome je pored dobre zabave, u organizaciji plesnog centra Alegro za veliki broj posetilaca, pridodat i humanitarni karakter. Deo prihoda biće, kako ističu organizatori, predat Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, jednoj od najvećih ustanova ovakvog tipa u Srbiji.

A. Krasojević
Kao u stara vremena

- Novosadski bal je nastao sa ciljem negovanja plesne kulture, sa željom da dočara sav glamur dvorskih balova, ali ujedno ima i plemenit cilj, a to je prikupljanje sredstava za one kojima je to najpotrebnije, mladima i omladini. Sredstva od ovog događaja, odlučili smo, otići će u Domu u Veternik - rekao je za "Vesti" direktor plesnog centra Alegro Radovan Ostojić i dodao:

- Iako je ovo je druga manifestacija ovog karaktera, nadam se da će prerasti u tradiciju. Posebno nam je drago što su večeras sa nama i ljudi iz naše dijaspore, učinili su nam veliku čast.

Predstavnica Doma za nezbrinutu decu ometenu u razvoju, Ana Vila, zahvalila se unapred organizatorima na donaciji, a pre svega na odluci da to bude njihova ustanova. Tom prilikom, takođe, porazgovarali smo i sa našim zemljacima iz Nemačke, prijatno iznenađenim.

A. Krasojević
Radovan Ostojić, direktor plesnog studija

- Divno smo se zabavili, jer je program odličan. Zaista nešto što se ne dešava svaki dan. Došli smo iz Nemačke u posetu prijateljima i oni su nas izveli i pokonili nam ovo divno veče. Nadamo se da će biti prikupljeno i dovoljno novca za dečicu koju je život na ružan način obeležio - rekli su Milan i Vera Mitić iz Štutgarta, koji su za ovu priliku bili i balski obučeni.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Svečano otvaranje bala pripalo je plesačima pomenutog plesnog centra, finalistima državnih i svetskih prvenstava, a zatim su se i ostali gosti priključili plesačima uz dobro poznati bečki valcer.

Za decu 300 evra

Kada se glamurozno veče završilo, sabrali svi utisci i novčana sredstva, ali i odbili troškovi manifestacije, za decu ometenu u razvoju u Domu u Veterniku, saznajemo, prikupljeno je oko 300 evra, koji će svakako dobro doći ovoj ustanovi za ono što im u ovom času bude bilo neophodno.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online