Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 08.12.2015.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: M. Karović A

Hvala do neba u ime naše dece

Reporteri "Vesti" nastavljaju da ispunjavaju humanu misiju zemljaka iz Australije, dostavljajući njihovu pomoć ugroženim sunarodnicima u otadžbini, prvenstveno onim narušenog zdravlja.

M. Karović
U "Vestima" uručene donacije: Porodica Nikolić, Radovanovići sa sinom Stefanom i Vesna Drašković

Reč je o donaciji od ukupno 8.500 dolara koju je za 17 štićenika Humanitarnog mosta, prikupilo Kolo srpskih sestara Žena mironosica, pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Kizborou, namenivši svakome po 500 dolara. Novčani prilozi već su predati u ruke Tijane Simić, Anđele Stanišić i Vladimira Đorđevića, a danas pišemo o novim uručenjima.

Vesti
Pozdravi: Nina Maksić na aerodromu

Nina u Istanbulu

Nismo uspeli da se susretnemo ni sa malom Ninom Maksić, koja je u međuvremenu otišla na pregled u Istanbul. Utvrđeno je da se tumor uvećao i da je Nini neophodna hemioterapija. Zato je donaciju u ime njihove porodice, preuzeo ujak Slavoljub Vasić, žureći da sestri Ani Maksić što pre uplati novac na račun, kako bi u Turskoj imala za troškove lečenja. "Zahvaljujem se tim divnim ljudima iz Melburna u ime cele naše porodice. Od kada smo saznali za Nininu bolest, niko od nas ne miruje. Obratili smo se sugrađanima za pomoć i zahvaljujući tome Nina je uspela da otputuje u Istanbul. Posebno nas iznenadilo saznanje da se za našu muku čulo i do Australije. Mi ne gubimo nadu da će Nina biti izlečena, a upravo ovakvi lepi gestovi nam daju podstreka za to", poručio je Slavoljub Vasić.

Ovog puta, po 500 dolara dobilo je još četiri štićenika sa liste darodavaca: 12-godišnji Stefan Radovanović iz Smederevske Palanke, koji boluje od mišićne distrofije, sedmogodišnji Viktor Nikolić iz Mladenovca, oboleo od neurofibromatoze, tumora nerava, porodica 23-godišnje Danijele Kovačević iz Inđije, koja je u stanju budne kome i trogodišnja Nina Maksić iz Beograda, obolela od tumora na nervnom stablu mozga. Okupljenim u beogradskom Dopisništvu "Vesti", prvo što je svim ovim porodicama sa usana poteklo bilo je: "Hvala tim divnim ljudima do neba u ime naše dece.

Njihova pomoć, kao melem na bolne rane, stigla je u pravi čas! Nadamo se da ćemo jednom prilikom ponovo doći u "Vesti", kako bismo sa svima podelili samo dobre vesti, a ne one loše koje nas već godinama pritiskaju."

V. Sekulić
Nova nevolja:Viktor Nikolić

Preživeo operaciju

Mali Viktor Nikolić iz Mladenovca ovoga puta nije mogao da dođe u "Vesti" jer je nedavno podvrgnut teškoj intervenciji u privatnoj klinici Una u Beogradu i mora da strogo miruje kod kuće.

"Iskrena da budem Viktor je jedva izvukao živu glavu sa te operacije. I sad kad na to pomislim, zaledi mi se krv u žilama. Najstrašnije je što se njegova muka tu nije završila. Operacija je ostavila traga i posledica se odrazila na njegov urinarni trakt, pa nas tako uz sve nevolje, očekuje novi operativni zahvat, a po svemu sudeći i to ćemo morati da radimo privatno. Ne preostaje nam ništa drugo nego da molimo Boga i da Viktor iz bolesti izađe kao pobednik", rekla je vidno iscrpljena, ali zahvalna na poklonu majka Milena Nikolić.

Koliko je samo boli, nesreće, tuge i strepnje u domovima Radovanovića, Nikolića, Kovačevića i Maksića, teško je rečima opisati. Pa, uprkos svemu tome, niko od njih se ne predaje. Teška sudbina mladog Stefana Radovanovića, koji zbog prirode bolesti muku muči od rođenja da održi mišiće, zaustavi njihovo propadanje i možda jednog dana stane na svoje noge, bila bi donekle lakša da njegovi roditelji Renata i Darko, mogu da izađu na kraj sa svim izazovima njegovog lečenja, pregleda i računa za lekove. Posebno sada, zbog zakazanog pregleda u Italiji, za šta im je potrebno oko 1.000 evra, kako bi tamošnji stručnjaci ustanovili kako Stefanu mogu da pomognu. Upravo zbog toga im je dar dobročinitelja iz Melburna stigao kao dar sa neba.

Vesti
Borac:Danijela Kovačević sa ćerkom Marijom

Duge godine nade

Zalaganje lekara, medicinskih sestara, fizioterapeuta i naša istrajnost da omogućimo Daci banjsko lečenje, nju sada drži, u stabilnom stanju. Kada uđete na vrata prostorije u kojoj boravi, ona vam se nekada nasmeje, a nekada i ne primeti da ste tu... Posle izvesnog vremena shvatite da ona prati svaki vaš pokret, da prati sve što se dešava. Još ne može da komunicira sa nama, ali pomaka ima. Znamo da nas čuje i da razume sve što joj kažemo, utoliko je sve to bolnije, ističe njena majka Vesna Drašković.

Ne može srce da ne zatreperi ni kada sazna kako se Danijela Kovačević iz Inđije, našla u stanju budne kome. Imala je samo 17 godina kada se pre šest godina porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča, pretvorila se u tragediju. Danijela je po porođaju dobila sepsu i jedva preživela. Upala je u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas.

Mi ćemo dati sve od sebe da našu Dacu vratimo. Pre svega, zarad njene ćerkice koja iz godine u godinu ima samo jednu želju, a to je da njena mama bude kao i sve druge mame njenih drugarica. Sami, nažalost, ne možemo da dobijemo bitku, ali hvala Bogu još ima plemenitih ljudi - kazala je Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević iz Inđije, duboko ganuta pažnjom humanih zemljaka iz Melburna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online