Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 13.10.2015.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Sin majke hrabrost napunio tri godine

Već sa vrata porodice Dunović iz Prijedora čuje se glasan dečji smeh, a lepi crnooki dečačić proviruje glavicom očekujući goste i darove. Tako je bilo i 9. oktobra u kući samohranog oca Gorana, omiljenog nastavnika, gde se ovih dana skromno i u krugu najbliže porodice obeležavao treći rođendan malog Nikole, kojem su i čitaoci "Vesti" među prvima uputili čestitke i poklone.

Lj. Mudrinić
Ljubi maminu sliku: Mali Nikola

To je dan i za sreću, ali i za tugu. To je Nikola Dunović, sin prerano preminule Drvarčanke Jelene Trikić (32), koja je odbila terapiju lečenja citostaticima, iako je imala tešku dijagnozu zloćudnog tumora na mozgu, kako bi spasla život tek začetom sinu. Umrla je samo mesec dana posle njegovog rođenja. Zauvek će ostati upamćena kao "Majka hrabrost".

Nema čoveka kojeg nije dirnula priča o tragičnoj sudbini Jelene Trikić i njenoj srčanosti. Mnogi u rodnom Drvaru, gde je i sahranjena, i danas tuguju za njom. Nema srca u Srpskoj i van njenih granica koje nije dirnula hrabrost ove žene koja je svesno žrtvovala svoj život za sinovljev. Izdržala je do porođaja. Uzela sina u naručje i još svega nekoliko puta pre smrti. Bolest kao da je ustuknula dok Jelena nije obavila svoju životnu misiju, a onda ju je uzela.

Zahvalni čitaocima

Naše i vaše "Vesti" su omogućile da Nikola uđe u srca humanih ljudi širom sveta koji su nam do sada mnogo pomogli i pomažu i dalje. Zato Nikola i danas ima prijatelje koji ga se sete svakog praznika. Žive daleko, ali su svakog rođendana, Nove godine, Božića i Vaskrsa, puni iznenađenja. Mi smo na tome neizmerno zahvalni, poručuje otac Goran.

Nikolini roditelji Jelena i Goran su se zavoleli 2003. godine. Svili su gnezdo u potkrovlju porodične kuće Dunovića u Prijedoru. Ipak, nije im se dalo. Život je i Dunoviće i Trikiće stavio na teška iskušenja. Ali bez obzira na usud, Nikoli neće nedostajati ljubavi, dve porodice žive za njega i drhte nad njim. Jelenini roditelji, majka Milkica, otac Vladimir i sestra Vlatka iz Drvara često dolaze, a i Nikolu otac vodi kod njih. Malog Nikolu greje i ljubav naših čitalaca.

To je još jednom dokazala i pokazala baka Vida Ikić iz Adelejda, rodom iz Zenice, koja je još krajem septembra uputila "Vestima" prilog od 100 australijskih dolara, s molbom da se novac dostavi porodici Dunović. Prilog su naši reporteri uručili, zajedno sa čestitkom, u kojoj je ova plemenita čitateljka poručila: "Dragi Nikola, želim ti srećan rođendan, i da dugo i srećno živiš, neka te anđeli čuvaju...".

Nikoli je ime dala majka za života. Kažu, zavetovala se Svetom Nikoli da će, ukoliko rodi sina, dati mu ime Nikola. Njegov otac ga je krstio u manastiru Klisina kod Oštre Luke. U kući Dunovića sačuvana je čitava arhiva tekstova, priloga, fotografija, priča..., koje su nastajale paralelno s dolaskom Nikole na svet i njegovim prvim koracima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nikola je svima zarobio srca
HUMANITARNI MOST Prvo slavlje bez majke
HUMANITARNI MOST Dragana obradovala Nikolu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online