Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Tamara će vratiti roditeljski zalog

Male radosti donose veliku sreću u životu, a da je tako potvrđuje i dom Stamenkovića iz Korbevca kod Vranjske Banje.

D. Đorđević
Budućnost Srbije: Tamara Stamenković (treća sleva) sa prijateljicama
Tamara, naša 18-godišnja štićenica, dobila je 100 australijskih dolara od svojih stalnih dobrotvora Ljiljane i Slobodana Joksića iz Sidneja i ne krije svoje zadovoljstvo koje zrači iz nje jer je novac došao u pravi čas - za odlazak na kontrolu u niški Klinički centar. Mlada, prelepa devojka ima probleme sa kožnim oboljenjem psorijazom, ali je ubeđena da je to za sada prošlost.
 
- Nemam više nikakvih problema, bila sam u Nišu u bolnici, lečila se i sada je sve u redu, samo još da kontrola to potvrdi - ističe veselo Tamara, koja kao i svi mladi, veruje da je bolest nešto što njima ne može da se desi. Njenu sreću dele i roditelji mučenici, invalidi Svetomir i Snežana, koji su dugo čekali na svoju mezimicu. Svetomiru je jedna noga kraća za 15 centimetara, a ima problema i sa vidom. Na jedno oko ne vidi, a Snežana ima problema sa kukovima od rođenja, kroz život ide klateći se i stoički podnosi nedaće, ali stalno je u pokretu... Žive od njene invalidske penzije koja je oko 100 evra. Kućni budžet dopunjuju Svetomirovim nadničenjem.

Topla reč iz Sidneja

Naši stalni dobrotvori iz Sidneja, Ljiljana i Slobodan Joksić, poslali su po običaju i pismo podrške porodici Stamenković. Između ostalog kažu: "Posebno želimo napredak i ostvarenje planova za nastavak školovanja dobrom i požrtvovanom učeniku Tamari. Uz naše pozdrave, za zdravlje i svako dobro od Isusa Hrista, za celu porodicu..."

- Sve teže tata dolazi do posla, ako ga neko pozove da cepa drva to je! Kopao je grobove na seoskom groblju, ali ga zdravlje izdaje, muče ga bolovi u kičmi i rukama, pa sada ređe ide. Kad ga zovu, ako može ode, uzme dnevnicu i donese punu kesu hrane. Snalazimo se, znam da se muče zbog mene, da završim školu, budem sita, obučena kao i druge devojke. Zato hvala dobrim Joksićima, oni su me obradovali i za moj 18. rođendan nisu nas zaboravili, uvek su tu uz nas... - priča Tamara, čijoj se lepoti, ali i pameti svi u okruženju dive.
 
Ona ove jeseni polazi u četvrti razred Elektrotehničke škole u Vranju, odličan je đak. Malo je još deli od mature, doći će do diplome i tome se unapred raduje. "Ako bog da kad završim, konkurisaću za mesto vojnika po ugovoru u Vojsci Srbije. Tu je baza Jug, u blizini Vranja, pa valjda će biti posla i za mene. Volim vojsku, to mi je želja koja bi nam omogućila i da sa mojom platom pristojnije živimo. Da zaboravimo na sve nekadašnje i sadašnje teškoće, a one nisu male. Muče sve nas, posebno moje roditelje koji su zbog bolesti zanemoćali...
 
Znam da ih ja održavam u životu i da sam im sve! Zato, kad jednom budem svoja na svome, želim da im se odužim i da im pomognem da uživaju do kraja života", kazuje nam Tamara, koja je nedavno postala i punoletna, a svojom razboritošću nagoveštava da će biti stub ove sirotinjske, ali poštene i radne porodice.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nisu sami i zaboravljeni
HUMANITARNI MOST Svaka para za mezimicu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online