Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Sve više radosti u domu Stamenkovića

Samohrana majka, hronični šećeraš, 27-godišnja Mirjana Stamenković, iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, sa bebom Dunjom i 11-godišnjim sinom Nikolom više nije sama, ostavljena na preživljavanje sa manje od 100 evra mesečno. Sa njom su dobrotvori, humani čitaoci "Vesti", iz dijaspore i iz Srbije, koji joj svojim prilozima pomažu na razne načine: od nabavke hrane, pelena, mleka za bebu, garderobe za Nikolu pa sve do kupovine drva za ogrev.

Ostale bez supruga i oca: Mirjana Stamenković i Dunja

Sve u želji da ne osete strašni gubitak nakon iznenadne smrti njihovog oca i supruga 34-godišnjeg Slađana. I zato čim ugleda u dvorištu reportera "Vesti" zna da stižemo s lepim vestima i darovima.

Ovog puta, Mirjani su novinari Humanitarnog mosta uručili dve donacije: 100 evra od našeg stalnog dobrotvora Dragutina Jovanovića iz Minhena i 100 AUD od anonimnih donatora P. C. i K. S. iz Melburna. Novac joj je dobrodošao da, pre svega, kupi još tri kubna metra ogrevnih drva i na taj način bude spokojna sa decom tokom cele predstojeće zime.

- Hvala od srca svima. Život nam je sada mnogo podnošljiviji, neka dobre ljude Bog čuva i podari im zdravlja i radosti u njihovim domovima. Već smo kupili pet kubnih metara drva, a sad smo kompletirali svu potrebnu količinu. To je bio problem koji nas je najviše brinuo. U jednom trenutku, nakon smrti našeg Slađana bila sam sva pogubljena, noćne more nisu prestajale, razmišljala sam šta će biti sa nama u teškom vremenu koje dolazi. Prvo pomislim na bebu, potom na Nikolu, a onda na nabavku brašna, zejtina, šećera, soli... drva... brigama nikad kraja. Htela sam da im pružim svu ljubav ovog sveta, da odrastaju onako kako smo Slađan i ja zajedno maštali. Bolest nas je rastavila, a na meni je da ispunim njegove želje - kaže Mirjana, požrtvovana majka, koja će ostaviti nešto novca da skromno obeleži prvi rođendan mezimici Dunji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dok se opraštamo, vidimo da su Stamenkovići srećni, koliko to može biti čovek koji još oplakuje svoga druga. Mirjana razmišlja o zimnici, Nikola mašta o novom rancu za školu, a Dunja je nasmejana beba, sita, i lepo obučena. Osmehom nas obe ispraćaju i odlazimo uvereni da čitaoci "Vesti" ovoj skromnoj porodici čine puno - daju nadu i volju da krenu napred u budućnost.

Prvi rođendan

- Kada se Dunja rodila, Slađan je danima pevušio po kući. "Ona će da me čuva kad ostarim", govorio je. Eh, jadan i nesrećan, opaka bolest, karcinom, za 26 dana nam ga ote u najboljim godinama. Skromno ćemo obeležiti Dunjin prvi rođendan, 26. septembra, uz malu tortu i svećicu, da joj njen brat Nikola zapeva rođendansku pesmicu - obećava Mirjana.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala porodici Kitanović
HUMANITARNI MOST Čekala goste, a stigao dar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online