Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ovaj dečak je ponos Užica

Ima tek 14 godina i sjajna je budućnost pred njim. Da je rođen u nekoj drugoj zemlji, ta budućnost bila bi i sasvim izvesna. Užičanin Igor Topalović završio je ovih dana osmi razred OŠ "Dušan Jerković" sa svim peticama.

M. Stanimirović
Igor Topalović i njegova profesorka

Igor će u školi ostati upamćen po laskavom priznanju đaka generacije, ali i po uspesima u vannastavnim aktivnostima. Osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemije, a zatim je pobedio na Srpskoj hemijskoj olimpijadi. Uspehe na brojnim takmičenjima postigao je pod budnim okom i uz svesrdnu pomoć nastavnice hemije Brane Arsović sa kojom je na dodatnim časovima sticao znanja.

Sve to postigao je u izuzetno skromnim uslovima. Igor se sa nastavnicom pripremao za takmičenja u kabinetu u kome je bilo samo desetak epruveta, nekoliko čaša, lampa na špiritus. Snalazili su se Igor i njegova nastavnica Brana kako su znali i umeli. Kupovali su supstance u apotekama, donosili od kuće razne stvari. U dosadašnjem školovanju osvojio je dvadesetak nagrada na raznim takmičenjima, a nastavnica Arsović procenjuje da Igor daleko može da dogura ako se bude bavio naukom.

Kontakt adresa

Verujemo da našim čitaocima neće biti problem da ovog čestitog šampiona nagrade - laptopom. Plemeniti ljudi koji imaju mogućnosti obraduju đaka generacije mogu da se jave Humanitarnom mostu na telefone: +381 11 31 93 771 ili +381 11 31 93 773. Lepom vešću možete i direktno da obradujete majku Ružicu Topalović na broj telefona: +381 64 1044 077. Adresa: Igor Topalović, Ul. Dimitrija Tucovića 44, Užice, Srbija.

Ovaj šampion živi sa majkom Ružicom, ocem Andrejom i mlađim bratom Urošem. Knjiga mu je najbolji drug. Ode u knjižaru da kupi olovku, a vrati se iz nje s priručnikom iz hemije za studente. Talentovan je i za fiziku, matematiku, srpski, strane jezike...

Gradivo marljivošću i predanim radom savladava s lakoćom. Kod kuće ima kompjuter star više od deset godina, a laptop roditelji nisu u mogućnosti da mu kupe jer cela očeva zarada odlazi za otplatu stambenog kredita. Žive od majčine plate koja teško pokriva sve potrebe.

- Bilo bi normalno da od naše dve zarade živimo bez većih briga, a ne da razmišljamo šta će doneti sutrašnji dan. Prinuđeni smo, kao i većina građana Srbije, da vodimo računa o svakom dinaru. Našem sinu, koji je osvajao nagrade mi, nažalost, nismo mogli da kupimo ni laptop koji mu je bio potreban za takmičenja. Pred Igorom je verovatno sjajna karijera, ali ako od države ne dobije stipendiju, mi ćemo ga dalje teško školovati. Knjiga koju je dobio kao đak generacije je više pažnja nego poklon mladom čoveku koji će se sutra znanjem i radom odužiti otadžbini - smatra majka Ružica.

A šta kaže skromni dečak iz Užica?

- Ozbiljno sam se spremao za republičko takmičenje u Kragujevcu i olimpijadu na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Nisam očekivao prvo mesto, ali sam verovao u sebe - kaže mladi pobednik koji je sve postigao uz roditeljsku i podršku nastavnika.
Bravo, Igore!

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nagrada srpskom šampionu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online