Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Invalidi iz Banjaluke se ne predaju

Već drugi put, za manje od dva meseca, "Vesti" su bile u poseti Karanovcu, selu nadomak Banjaluke u kojem žive naši štićenici 54-godišnji Zoran i 50-godišnji Zlatko Stanković, braća koja godinama boluju od teškog oblika mišićne distrofije.

Duga i teška borba: Zlatko i Zoran Stanković

Nakon što smo ih obradovali za Vaskrs, i ovaj put je razlog naše posete bila donacija iz Australije u vrednosti od 200 australijskih dolara koju je poslala naša verna čitateljka i stalna donatorka B. G. iz Adelejda. Stankovići, kao i uvek, zahvalni i spremni da ugoste, skromno, ali od srca. Na pitanje šta ima novo, uvek imaju istovetan odgovor: "A šta novo može da bude kod nas."

- Bolest uzima maha, ali se ne predajemo. Svaki dan izlazimo u dvorište, pa pokušavamo da hodamo. Nemoguće je to raditi, a da se ne držimo, pa onda kružimo oko kuće, dok se ne umorimo. To nam je najbolja terapija. Svesni smo da izlečenja nema, ali to nije razlog da se predamo. Naprotiv, mi se borimo da živimo koliko-toliko normalno kao i svi drugi ljudi - kaže s osmehom Zoran.

Ispunjena želja

Naša anonimna donatorka B. G. iz Adelejda, u svom poslednjem prilogu poslala je preko naše redakcije u Sidneju ukupno 400 AUD
, od čega su naši novinari već uručili 200 dolara bivšem ratnom dobrovoljcu Dejanu Miloševiću iz Vranja, a ostatak priloga dopisnik "Vesti" predao je invalidima braći Stanković, po želji naše čitateljke. Humanitarni most se zahvaljuje.

Jedna od prethodnih donacija, i to naše velike dobročiniteljke Rajke Tarlać iz Sidneja, poslužila im je da i unutar kuće, uz pomoć dobrih ljudi, na zidove montiraju metalne šipke, za koje se drže dok hodaju po sobama. Zlatko i Zoran kažu da im je to, u velikoj meri, olakšalo život. Zlatko i dalje pije brojne lekove protiv srčane slabosti, koje je onemoćalo usled nedostatka kretanja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kada je loše vreme, braća ne izlaze, pa se dan uglavnom svodi na gledanje televizije. Kažu da u vremenu između naših poseta veoma često pričaju o ljudima koji iz daleka brinu za njih.
- Prenesite tim plemenitim ljudima naše izraze duboke zahvalnosti - kao i uvek, i sada su poručili Stankovići.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobra dela sama zbore
HUMANITARNI MOST Uvek ste u našim mislima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online