Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 02.05.2015.
12:00
B.R. - Vesti - Foto: Vesti A

Svaka pomoć dobrodošla

Hvala vam dragi čitaoci što ne posustajete, što vaši dragoceni prilozi i dalje pristižu u otadžbinu. Najažurniji ovih dana su ponovo naši dobrotvori iz Australije, odakle su stigle nove donacije za siromašnu i bolesnu porodicu Zarić iz Trnjaka kod Bijeljine. Darodavci su već drugi put porodice Marić i Gudelj iz Sidneja, a iznos od 150 AUD već je autobusom upućen u Republiku Srpsku.

Vesti
Stekli prijatelje: Marija i Radenko Zarić

Ovoj istoj familiji takođe je nedavno na kućna vrata dostavljeno i 300 evra, dar plemenitog zemljaka Bogdana Poljaka iz Australije, koji je i prošlog meseca Zarićima, takođe po poznanicima, uputio 150 evra. Za lečenje ove četvoročlane porodice, od kojih je jedino šestogodišnji Radenko zdrav, a otac, majka i sestre boluju od raznih oboljenja, stigao je i prilog od 20 evra kojeg je poslao Ljubo Vidačković iz Ljubljane. Da li je i vaša donacija otišla na pravu adresu, možete proveriti preko mobilnog telefona Dragane Zarić: 00387 65190 765.

Kao i svaki put dosad, naša anonimna darodavka B. G. iz Adelejda ponovo je uputila svoju donaciju od 500 AUD na pet različitih adresa: po sto australijskih dolara sestrama Anici i Milici Savić iz Mitrove kod Tutina, ubogom bračnom paru Tomislavu i Stanislavki Pešić iz Anđelinkovaca u južnoj Srbiji, malom Nikoli Dunoviću i njegovom ocu Goranu iz Prijedora, osmočlanoj porodici Slavoljuba i Radice Stojiljković iz zaseoka Reka u selu Nova Brezovica, kao i ocu i sinu Gojku i 16-godišnjem Stanku Stojanoviću iz Kladuše kod Pelagićeva u Srpskoj.

Ova naša humana čitateljka uputila nam je i "malu zamerku" da su neki štićenici čekali na isporuku pomoći duže nego što je trebalo. Bez namere da se pravdamo, u svoju odbranu možemo samo reći da nas vreme u Srbiji nije služilo, da su pošiljke "upadale" u praznične dane, a i da su nam neki od dopisnika na terenu bili bolesni. Ali, najvažnije je da su sve donacije stigle na pravu adresu, jer Humanitarnom mostu se nikad nije desilo da ne isporuči pomoć zemljaka onima kojima je namenjena. Kako dosad, tako i odsad!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Neumorna penzionerka iz Ciriha, naša verna čitateljka Ksenija Naumović, ne prestaje da šalje poklon-pakete našim štićenicima, ali i drugim ljudima u nevolji. Dovoljno da pročita i već je u akciji. Ovoga puta paket sa garderobom i namirnicama otputovao je iz Švajcarske do Republike Srpske, na adresu dvanaestočlane porodice Draška i Mire Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora, kojoj su mnogi humani ljudi iz dijaspore priskočili u pomoć.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće i mleka na Đurđevdan
HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online