Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 28.04.2015.
12:00
B.R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Otputovala uz blagoslov episkopa Sergija

U malu putnu torbu petogodišnje Petre Stevanović nisu mogle da stanu i sve lepe želje naših čitalaca i blagoslovi dobrotvora. Ipak, ovaj nemerljiv kofer ljubavi, nade i vere ponesen je iz Srbije. Dok budete čitali ove redove u vašim i našim "Vestima", mala Beograđanka će već uveliko boraviti u Rusiji, u pratnji svoje majke, 33-godišnje Tamare.

A. Čukić
Hvala dobrim ljudima: Petra Stevanović

Ovaj let avionom beogradska porodica Stevanović nije propustila, kao prethodni termin jer su zahvaljujući velikom srcu zemljaka, rodbine i prijatelja obezbedili 3.500 evra koliko im je bilo potrebno za prvu posetu Državnoj klinici u gradu Tula i čuvenom profesoru dr Sergeju Šišovu Vitaljeviču, kod koga se leča deca iz Srbije od posledica cerebralne paralize.

Osim brojnih donacija i poruka čitalaca da operativni zahvat uspe i da naša Petra učini prvi korak u svom životu, ova štićenica "Vesti" dobila je uoči puta i blagoslov episkopa Srednjoevropske eparhije SPS Sergija (Karanovića) iz Hildeshajma u Nemačkoj, odakle je stigao i prilog od 510 evra za lečenje male Beograđanke.

Ako se zna da je Eparhija srednjoevropska SPC pokrenula posle katastrofalnih poplava na području Srbije i Republike Srpske veliku akciju prikupljanja pomoći, koja još traje, a izaslanici posetili ugroženo stanovništvo i odredili novčana sredstva za obnovu kuća i domaćinstava, onda i ovaj plemeniti gest treba staviti u oružja vere i poverenja u Božju promisao koja se stara o svim stvorenjima.

O humanom čitaocu iz Australije, penzioneru Dragiši Stojanoviću, ne znamo ništa sem da je iz Port Kembla, mesta u blizini Sidneja, uputio preko naše Redakcije u Sidneju 2.000 australijskih dolara uz kratku poruku: " Za Petru Stevanović..."

Faksimil pisma iz Australije

Ali, sama činjenica da je dobrotvor penzioner, govori nam više od svih reči. I anonimni darodavac iz Ciriha (Entypo GMBH), koji je uplatio na račun porodice 100 franaka, imao je na umu samo jednu želju da pomogne roditeljima bolesne devojčice.

U ime Sofije

Niko nije uspeo da odgovori Svetozara Šušića iz Nikšića, oca naše male štićenice Sofije, da pošalje svoj prilog od 50 evra za Petrin odlazak na lečenje. "Znam da je potreban iznos prikupljen, to mi je rečeno i u 'Vestima', to mi je ponovila i majka Tamara Stevanović, ali nešto u meni je stalno govorilo: "Učini to, učini skroman dar nepoznatoj devojčici, to su činili i mnogi dobri ljudi za našu ćerku Sofiju...", poručili su Šušići iz Crne Gore.

- Voleli bismo da naša Petra već sutra učini prvi korak ne samo zato što bi to značilo prekretnicu za njenu budućnost već što bi to bio i način da svim ovim divnim ljudima, koji su saosećali s nama, kažemo jedno iskreno hvala. Ponekad, baš kao sada, nedostaju nam prave reči zahvale jer nam se čini da nijedna nije dovoljno velika za tako velike i plemenite gestove - rekla nam je majka Tamara uoči polaska za Rusiju.

Srećno!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Petrin korak vredan života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online