Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 05.02.2015.
12:00
J. O. - Foto: Vesti A

Mali junak uskoro u Beogradu

Dvoipogodišnji Beograđanin Sergej Milićević se mesecima borio protiv teškog tumora na mozgu, ali uz podršku naših čitalaca, sredinom decembra prošle godine sa majkom Jasnom Milićević-Jelenković otputovao je u Istanbul, gde je uspešno operisan.

Brz oporavak: Sergej Milićević

Naš mali heroj prima propisanu postoperativnu terapiju i željno iščekuje povratak kući, u Beograd.

Naime, Sergeju je postojeća cista značajno porasla u drugom delu prošle godine i vršila je stalni pritisak na okolno tkivo glave, koje prave žive ćelije tumora. To mu je pravilo sve veće nevolje...

Turski neurohirurg dr Memet Ozeka je predložio operaciju, ali je upozorio porodicu Milićević da je reč o veoma ozbiljnom zahvatu, kojim će cista biti odstranjena, a ujedno će bezbedno biti otklonjen i deo tumora, kako ne bi stradale vitalne funkcije malog Sergeja. Koliko je operacija bila komplikovana najbolje govori činjenica da je ovaj zahvat koštao 52.000 dolara.

Zahvalnost dobrotvorima

- Sergej se posle operacije bolje oseća. Hrabro i junački podnosi postoperativnu terapiju. Strepimo i zabrinuti smo, ali se nadamo uspehu i srećnom povratku kući. Mnogo hvala "Vestima" na svemu što su učinile za nas. Takođe se zahvalite u ime cele naše porodice i svim dobrim ljudima, koji su omogućili našem Sergeju boravak i operaciju u Istanbulu - kaže baka Desa, dodajući da doslovno prenosi poruku koju su iz Istanbula poslali Sergej i njegova majka Jasna.

- Naš voljeni Sergej je operisan i prima propisanu postoperativnu terapiju, a njih je ukupno bilo 30 i sada je pri kraju. Nadamo se najboljem, ali i strahujemo... Sa Sergejem i Jasminom svakodnevno komuniciramo preko Skajpa. Sergeju je nekada bolje i veseo je, ali ima dana kada je iscrpljen, umoran i neraspoložen. Ipak, naš mali voljeni zvrk je veliki borac i očekujemo da će sve biti kako priželjkujemo - dobro! Ne možemo da sačekamo njihov povratak. Stižu naredne sedmice - kaže Sergejeva baka Desa, sa kojom smo se čuli.

Nasmejani plavokosi Sergej Milićević je prošle godine u septembru posetio naše beogradsko dopisništvo, kada mu je uručen prilog stalne donatorke S. N. iz Frankfurta, a 15. decembra je već sa majkom Jasminom otputovao u Tursku, a nekoliko dana kasnije je već bio operisan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
HUMANITARNI MOST Još jedna Sergejeva pobeda
HUMANITARNI MOST Sve manje vremena pred put
HUMANITARNI MOST Nova donacija za imenjaka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online