Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.01.2015.
12:00
B. R. - Foto: D. Đorđević A

Štićenici iz južne Srbije odsečeni od sveta

Nekadašnje komšije treba čuvati, ma koliko bili daleko od njih. To su i ovog puta pokazali Konjičani koji su još jednim prilogom rekli porodici Šušić iz Nikšića da njegove roditelje i njegov rodni grad Konjic, iz koga su otišli u ratnom vihoru, nisu nikada zaboravile njihove komšije rasute po svetu. Novčanu donaciju od 440 AUD, poslali su nekadašnji Konjičani, a naši čitaoci, Duško i Olja Dragić iz Melburna, uz veliki pozdrav i poruku: "Za malu Sofiju, Vesnu i Svetozara Šušića iz Nikšića."

D. Đorđević
Podivljala reka: Stanovnici bez prelaza

Još jednu donaciju od 500 AUD poslale su dve komšinice iz Adelejda: B. G. je donirala 400 australijskih dolara, a njena komšinica A. B, takođe iz Adelejda, darovala je 100 dolara. Složne u daru, bile su složne i u raspodeli, pa ovaj prilog ide sledećim štićenicima "Vesti": 150 dolara obradovaće najbrojniju srpsku porodicu na Kosmetu Radovana i Ljiljanu Stanojković i njihovu decu iz Sušića kod Štrpca.

Voda odnela most

I naša čitateljka S. M. iz Engleske davaće za porodicu Tomislava i Stanislavke Pešić iz Anđelinkovaca od sada svakog meseca po 20 evra, kako bi ovi ljudi imali makar za hleb, piše nam ova humana donatorka koja je svoju odluku već sprovela u delo i poslala novac koji je prispeo u Srbiju. Ali, nažalost, kako je u nedavnoj poplavi voda odnela most na Koćurskoj reci, naš novinar neće, bar za sada, moći da uruči ni prilog iz Australije, ni ovaj iz Engleske, sve dok putari ne preduzmu hitne mere kako ne bi žitelji sela planine Koćurac ostali i dalje odsečeni od sveta.

Prilog od 150 AUD namenjen je ubogom i siromašnom bračnom paru Tomislavu i Stanislavki Pešić iz zaseoka Anđelinkovci, u podnožju planine Koćurac.

Dar od 100 AUD ide na adresu porodice Stojilković i njihove dece iz zaseoka Ravna reka Nova Brezovica. A, još 100 dolara obradovaće oca i njegovog 16-godišnjeg sina, siromašnog Gojka i Stanka Stojanovića iz Pelegićeva u Srpskoj koji nisu naši štićenici, ali smo im već uručili prilog čitaoca Živka Jagodića iz Švajcarske.

Milan iz Melburna poslao je 150 AUD za majku Zoricu i njenu ćerku Jelenu Jorganović iz sela Šehovci kod Mrkonjić Grada, koja žive na ivici egzistencije, uz poruku "da im želi svako dobro, ponajviše zdravlja u novoj godini i da ih ovim skromnim darom obraduje iz Australije".

Naši verni čitaoci iz Nemačke javili su se da pomognu porodici Pendić iz Đonlija na Goliji, čiji se najmlađi sin desetogodišnji Stefan nalazi na životnoj raskrsnici jer ukoliko se ugasi škola čiji je on jedini đak u Popama, a najverovatnije i hoće, u pitanje dolazi njegovo dalje školovanje. Ruku pomoći pružila je naša dugogodišnja dobrotvorka Jelena Florijan Hibner, iz Frankfurta, koja će u dogovoru sa ocem i majkom dečaka naći najbolji način kako da Stefan nastavi školu, pa makar i u Novom Pazaru.

Svoje humane usluge ponudili su i naši zemljaci na radu u Nemačkoj i porodici Knežević iz Prigrevice kod Apatina, čiji se 18-godišnji sin Miloš nalazi u minhenskoj bolnici Groshadern, bez daljih sredstava za lečenje i operaciju dva tumora - na kičmi i na mozgu. Među njima je i Bosiljka Kapisoda iz Biberaha.

Anonimna darodavka iz Frankfurta poslala je beogradskom dopisništvu "Vesti" 100 evra za porodicu Radojice i Jasmine Filić i njihovo sedmoro dece iz Kragujevca kako bi bar mogli da izvade lična dokumenta i tako ostvare pravo na dečji dodatak.

Humanitarni most "Vesti" zahvaljuje se svim zemljacima na prilozima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sofijini osmesi za nadu
HUMANITARNI MOST Sofija, srećan put!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online