Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.01.2015.
12:00
Đ. Janković - Vesti - Foto: Đ. Janković A

Njoj je danas potrebna vaša pomoć

Pokucajte i otvoriće vam se bar neka vrata! U to se ovih dana uverila i jedna mlada Lozničanka.

Đ. Janković
Odlična učenica: Ivana Velimirović

Zahvaljujući tekstu koji su pre nekoliko dana objavile "Vesti" i naš portal, a koji je potom preneo i portal grada Loznice, 19-godišnja Ivana Velimirović, koja studira u Šapcu Visoku tehnološku školu strukovnih studija na odseku farmacija i svakodnevno putuje na predavanja od Loznice do Šapca i nazad - više neće morati da za autobusku kartu izdvaja kompletnu majčinu penziju od 10.300 dinara, odnosno oko 80 evra.

Posle objavljene priče o ovoj vrednoj i skromnoj devojci, obrenovačka autoprevoznička firma Banbus rešila je da Ivani obezbedi besplatnu godišnju kartu na liniji Loznica-Šabac i nazad, što je zaista gest za svaku pohvalu.

Molba na Savindan

Ivana je završila Srednju medicinsku školu za industrijskog farmaceuta u Loznici, uz konstantan odličan uspeh. Nagrade na takmičenjima iz hemije i fizike osvaja od osnovne škole, zbog čega je i bila oslobođena prijemnog na fakultetu. Zato molimo naše humane čitaoce baš na Savindan, na dan školske slave u srpskom narodu, da svake godine neko od njih preuzme na sebe obavezu da stipendira ovu vrednu devojku. Svoju odluku možete javiti "Vestima" ili direktno stupiti u kontakt sa porodicom Velimirović na broj: 00381 63 32 10 25.

I "Vesti" se zahvaljuju vlasniku ove firme Banetu Kovačeviću kao i kompletnoj direkciji, čiji je potez obradovao porodicu Velimirović, a posebno Ivanu.

U lozničkom prigradskom naselju Gradilište ona živi sa majkom Biljanom (50) i bratom Aleksandrom (27). Majka je udovica dve decenije, od oktobra 1994, kad joj je u nesreći nastradao suprug za vreme vojne vežbe, i prima porodičnu penziju.

Još jedna nevolja ih je stigla prošle godine u avgustu, kad im je poplava nanela, kao i drugima, veliku štetu, a voda im protutnjala kroz stan u staroj drevnoj baraci. Žive od Biljanine penzije i onoga što Aleksandar zaradi, radeći neprijavljen, a sada ih muči i pozajmica u koju su morali da ulete kako bi osposobili stan uništen od vlage.

Takva situacija, i to što joj je majka srčani bolesnik, razlog su da Ivana, mada odličan učenik, ne studira u Beogradu ili Novom Sadu jer ne može da plaća stanarinu. Mogla je da studira samo tako što će putovati od Loznice do Šapca i nazad.

- Upoznali su me svi šoferi i putnici, dođem kao inventar na liniji Loznica-Šabac. Zimi je još teže pešačiti do stanice oko dva kilometra po mrazu i putovati po snegu i ledu, ali šta ću? Neću da se žalim, hoću da završim fakultet. Nije mi teško da učim - ističe ova studetkinja na točkovima kojoj će od sada biti lakše jer će majčina penzija, zahvaljujući razumevanju autoprevozničke firme Banbus ostati u kući kao jedini izvor prihoda.

I dalje će Ivana mesečno prevaljivati oko 2.500 kilometara, ali s osmehom na licu. I ništa joj neće biti teško jer ljudi se dočekuju prema odeći, a ispraćaju prema znanju.

Problem je rešen

- Mnogo smo zahvalni Banbusu i lepo je znati da još ima dobrih ljudi. Ovo je i dodatni podsticaj da još više učim. Trudiću se da godinu dam u roku kako bih ostala na budžetu tako da ne plaćam školarinu jer u tom slučaju ne bih mogla da studiram - kaže Ivana, izražavajući zahvalnost i našoj redakciji koja je upoznala sugrađane u Srbiji s njenim velikim problemom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online