Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ne gubi veru u humanost

Hoće li se mladi Lazar Petković iz Banje Koviljače probuditi 8. februara u Moskvi, lepoj svetskoj metropoli, koju nažalost ne obilazi turističkim povodom.

Skromni Petkovići: Lazar, otac Zoran, majka Verica, brat Stefan i sestra Jovana

Zahvaljujući plemenitoj Stani Jovanović iz Minhena, stalnoj čitateljki ''Vesti'' i donatorki zajedno sa sinom studentom Draganom, nastavljena je višegodišnja podrška lečenju 24-godišnje fizioterapeuta Lazara. Ovog puta stigla je donacija od 200 evra, ali njemu i njegovoj porodici i dalje je suma od 2.000 evra, koliko ovom borcu trenutno nedostaje za narednu terapiju u Moskvi, zajedno s putem, gde se biohronom terapijom leči od karcinoma testisa, izgeda nepremostivom.

Da li će zbog nedostatka sredstava izostati s pretposlednjeg susreta s ruskim lekarima i da li će se dvadesetogodišnja bitka protiv karcinama opet razbuktati, pitanja su bez odgovora. Ali, da bismo priskočili u pomoć penzionerskoj porodici Petković, koja nema više sredstava da vodi rat za život svoga jedinog sina, "Vesti" će donirati 500 evra, pa sada nedostaje 1.500 evra za put i boravak u Moskvi.

- Kraj prošle godine pamtim po humanim gestovima zemljaka dijaspore, čitalaca "Vesti", a zahvaljujući Jovanovićima, ta nit je nastavljena. Nažalost, potreban novac još nisam uspeo da sakupim. Svu novčanu pomoć koju dobijem ostavljam za Moskvu, ili plaćanje terapije koju koristim ovde. Pre nekoliko dana morao sam da nabavim novu količinu tableta koje uzimam i to sam platio skoro 500 evra, a trajaće dva meseca. Ukoliko ne uspem da prikupim taj novac, moraćemo negde da ga pozajmimo - kaže Lazar novinaru "Vesti", koga nada ne napušta. Prema njegovim rečima, sva pomoć koju dobija stiže od čitalaca "Vesti", odnosno naše dijaspore, dok je sve ostalo prestalo.

Kontakt

Svi koji žele da stupe u kontakt sa mladim Lazarom iz Banje Koviljače i da ga podrže mogu to da učine preko Humanitarnog mosta "Vesti" ili direktno na štićenikov broj mobilnog telefona: 00381 69 317 0040.

- U junu će biti pet godina kako odlazim na lečenje u Moskvu. U početku je bilo lakše prikupiti novac, bilo je i koncerata i akcija, sada je to sve teže, ekonomska kriza je, prošle godine su bile poplave koje su mnoge unesrećile i razumem da ljudi imaju svojih problema. Time je sve što stigne od dijaspore još vrednije, mnogo mi znači, naročito sada kada sam na pragu cilja. Još jednom se zahvaljujem svima koji me podržavaju, našim ljudima iz Australije i Evrope, i 'Vestima" čiji Humanitarni most mnogima, kao i meni, znači put do zdravlja - kaže Lazar koji s nestrpljenjem čeka novu biohronu terapiju u Rusiji.

Ovaj hrabri mladić bi u Moskvu trebalo da ode još dva puta, u februaru i sredinom godine, kad bi se završilo njegovo petogodišnje lečenje. Porodica, otac Zoran, majka Verica, brat Stefan (19) i sestra Jovana (10) su njegova velika podrška i svi zajedno veruju da će Lazar uspeti u svojoj borbi.

Iznenađenje

Redakcija "Vesti" odlučila je da Lazar Petković bude prvi štićenik koji će iz sredstava anonimnog donatora iz Bad Homburga u Nemačkoj, plemenitog darodavca koji iz godine u godinu ostavlja Humanitarnom mostu na poverenje i izbor 5.000 evra, dobiti iznos od 500 evra kao pomoć za odlazak u Rusiju. Kada smo mu telefonski saopštili ovu vest, Lazar se gotovo zagrcnuo od iznenađenja i zahvalnosti.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dirnuli ste nas do suza!
HUMANITARNI MOST Lazar na korak do izlečenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online