Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 08.01.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđevoć A

Na prazničnoj trpezi i kolači i čokolada!

Malom, dvanaestogodišnjem šećerašu Vukašinu Spasiću reporteri "Vesti" uručili su dve novčane donacije od njegove stalne anonimne donatorke iz Švajcarske koja je ovih dana posetila rodni Kragujevcu i uplatila 19.000 dinara, kao i 100 evra, dar anonimne darodavke T. B. iz Berlina.

Miljenik čitalaca: Vukašin Spasić sa ocem Milanom
 

Novac je dobro došao ovom bolesnom mališanu, ali i njegovoj porodici, pa su se za praznike ponovili odećom i obućom, ali i kupili kvalitetniju hranu hranu koju Vukašin sme da jede zbog prirode njegove bolesti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala dragim dobrotvorima, omogućavaju nam da se Vukašin hrani pravilno i da mu se i na taj način poboljša zdravstveno stanje. Neka im dragi Bogomladenac blagoslovi domove zdravljem, radošću i veseljem - ističe dečakov otac Milan, iza čijih reči stoje i najnoviji nalazi sa lekarske kontrole u niškoj bolnici. "Smanjena mu je doza insulina, koji je inače davao sam sebi četiri puta dnevno, što je prvi znak poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Imamo dovoljno novca da posećujem češće i njegovog lekara u Vranju, da se o svemu posavetujemo, posebno o ishrani i načinu života. Sve zahvaljujući čitaocima "Vesti", dragim dobrotvorima, našim spasiocima", kaže Milan Spasić i odaje nam malu tajnu:

- Pripremamo Vukašinu iznenađenje za praznike, na božićnoj trpezi će biti ono što on najviše voli, a to su teleće meso, čokolade i kolači za dijabetičare...

Vukašin ide u šesti razred u centralnoj školi na Bareliću. Svakodnevno pešači po šest kilometara u oba pravca. Ide i vraća se sa bratom Nenadom jer je Nikola pošao u prvi razred Srednje tehničke u Vranju. Pored Vukašina, Milan sa suprugom Violetom ima i sinove Nikolu (15) i Nenada (14). Tu je i njegova majka, starica Rajna (82). Svi oni bdiju nad Vukašinovim zdravljem koji je miljenik sela Nove Brezovice, ali i naših čitalaca kojima se i u ovoj godini zahvaljujemo na pažnji koju pokazuju prema ovom dečaku i njegovoj porodici.

Raspust uz knjige

"Položio sam razred sa dobrim uspehom, zadovoljan sam, nažalost ne mogu da budem odličan đak, ali važno je da nikad nemam jedinica. Volim da čitam i puno se zahvaljujem na paketu s knjigama koji mi je poslala dobrotvorka Vera Krstić iz Nemačke, a to su dela izdavačke kuće Odisej. Stalno su mi nadohvat ruke i presrećan sam", zahvaljuje se i Vukašin svojim brižnim darodavcima.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vukašinu, s ljubavlju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online