Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 15.09.2014.
00:05
Z. G. - B. R. - Foto: Z. Gligorijević A

Mali Golubovići obučeni od glave do pete

Porodici 41-godišnje Vesne i 45-godišnjeg Gorana Golubovića sa devetoro dece iz Popovca kod Paraćina, koja je zbog zatvaranja njihovih firmi u kojima su radili proglašena tehnološkim viškom i dovedena silom prilika na rub materijalne egzistencije i straha da jednog dana neće imati ni za hleb svojoj deci, stiglo je nakon teksta u "Vestima" pismo sa toplim pozdravima i novčanom pomoći od 100 evra anonimnog donatora iz Austrije.

Obradovani i zahvalni: Porodica Golubović
 

Priča o njihovom teškom životu, gde otac kopa rake, a deca s devet godina kopaju po tuđim njivama, i kojima ne bi bilo prvi put da započnu novu školsku godinu u poderanim cipelama i zakrpljenim majicama, dotakla je još nekog plemenitog srca. I zbog toga su se Golubovići u razmaku od samo nekoliko dana silno obradovali ovoj neočekivanoj pomoći.
 

Pismo iz Adelejda

"Golubovići su me zadivili svojom hrabrošću da imaju toliku decu u tako teškim uslovima. Zato sam odlučio da im pomognem, pošto sam i ja prošao teške trenutke života kroz izbeglištvo. Srećan sam što mogu nekome da pomognem. Želim im puno zdravlja, a ako bude prilike možda se nekad i vidimo...", napisao je, između ostalog, Božo Rusmir u svom toplom pismu porodici Golubović.

Potom je usledilo novo iznenađenje - javili smo telefonom Golubovićima da im je naš plemeniti čitalac Božo Rusmir sa svojim jedinim unukom Ognjenom iz Adelejda donirao još 500 AUD! Dugo su ćutali, a onda se povratili od šoka.


- Neka im svima Bog podari sve što požele, a najpre zdravlje. Nama je svaki dinar dobrodošao, posebno sada na početku školske godine, jer imamo devetoro đaka. Pošto smo 200 evra koje nam je poslao nepoznati donator iz Izerlona u Nemačkoj utrošili na nove patike i majice za decu, sada ćemo moći da im kupimo i rančeve i školski pribor. A od dara koji nam je uputio gospodin Božo sa unukom iz daleke Australije obnovićemo zimsku garderobu svoj deci i vratiti dug za struju, koji nije baš mali. Presrećni smo zbog toga i ne znamo kako da se zahvalimo svima onima koji nisu u nama videli ni prosjake, a ni ljude koji neće da rade, već jednu poštenu porodicu kakvih je dosta u Srbiji koja je ne svojom krivicom pala na niske grane - kaže zahvalna majka Vesna Golubović, žena kojoj treba odati priznanje jer ona svakog dana sprema 33 obroka za svoju veliku familiju.
 

Čekaju gosta

- Nestrpljivo očekujemo najavljenu posetu zemljaka iz Makedonije koji je izrazio želju da nas vidi u našoj ruševnoj kući, zajedničkom smeštaju izgorelom pre nekoliko godina. Želimo da ga ugostimo kao pravi domaćini, kao što smo to nekad bili dok smo živeli normalno od svog rada, a opet nas strah da se ne uplaši ove bede - kažu Golubovići, čiji je dom zaista skroman, ali uredan i čist.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U Novu godinu s dugovima
HUMANITARNI MOST Golubovići ponovo u nevolji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online