Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 19.08.2014.
12:01
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Mama Snežana se zaposlila

Za nešto više od sedam meseci, koliko su čitaoci "Vesti" nesebično pružali podršku 10-godišnjem Nikoli Jovanoviću, dragom i talentovanom dečaku koji je prodavao svoje crteže prolaznicima u centru srpske prestonice, kako bi pomogao svojoj nezaposlenoj 36-godišnjoj majci Snežani, a i upotpunio skromne prihode od 3.000 dinara socijalne pomoći, situacija u ovoj beogradskoj porodici se promenila iz temelja. I to na bolje: krov je popravljen, soba od 14 kvadrata je opremljena svim što treba jedno skromno domaćinstvo, a Nikola je dobio pregršt vrednih poklona.

 

Sreća udvoje: Nikola Jovanović sa majkom
 

Od kompjutera do garderobe... a majka novčane donacije. Kruna svega je da se majka Snežana ipak zaposlila: odlučila je da se uzda u onu narodnu "u se i u svoje kljuse", pa je novi posao našla na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu gde na tezgi prodaje starine. Od sada će, uvereni smo, mali Nikola bezbrižnije i srećnije provoditi svoje detinjstvo.

Poziv iz Guče

Bračni par Ploher iz Šramberga na Švarcvaldu, Nemac Zigfrid i supruga Rada, pozvali su nedavno Nikolu i njegovu majku u goste u selo Milatovići kod Guče, gde provode odmor. Nažalost, do susreta, zasad nije došlo, jer Snežana radi, ali vrata njihove kuće, kako sami kažu, uvek su otvorena za njih.

Zahvaljujući pre svega novčanim prilozima naših čitalaca širom sveta ali i građana Srbije, porodica Jovanović više nije na rubu preživljavanja što nas veseli a sigurno će ova vest obradovati i brojne zemljake iz dijaspore koji su u nekoliko navrata kucali na vrata trošne kućice u Ulici Kraljice Marije 27, kako bi lično upoznali samohranu majku i malog Nikolicu koji je osvajao srca donatora širokim osmehom i večitim optimizmom.

Tako su se između ovog dečaka koji je prvi put izašao na beogradsku ulicu sa samo šest godina i prvi crtež prodao za 100 dinara, iako je cena glasila - neka svako da koliko može - i zemljaka iz Nemačke, Švajcarske, Francuske i drugih zemalja sklopila trajna prijateljstva. Verujemo da će se neka od njih i dalje održavati, jer kraj akcije za porodicu Jovanović nije i kraj pažnje i podrške Nikoli, što je uvek bio i cilj Humanitarnog mosta "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online