Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Rajkovići konačno stali na noge

Poklon paket garderobe i novčani prilog od 100 AUD bračnog para Olge i Milića Milutinovića iz Sidneja putuje ka porodici Rajković, kojoj su naši zemljaci širom sveta u proteklih godinu i po dana posredstvom "Vesti" pomogli da prebrode teške trenutke, da što pre stanu na noge i nađu sebi bolji život od onog u četiri kvadrata adaptiranom poljskom toaletu u Kragujevcu.

Od sada vojim snagama: Porodica Rajković

Nebojša Rajković, njegova supruga Marijana sa troje dece sada žive u Smederevu. Kako nam tvrde, našli su kuću u kojoj stanuju besplatno i tu će pokušati da za svoju decu, malog Zorana, Anđelu i Anastasiju naprave dom.

Humana donatorka Olga Milutinović je rodom iz Niša, ali decenijama sa porodicom živi u Sidneju. Ovog leta došla je u domovinu posle dve godine odsustvovanja i želela je da vidi Rajkoviće koji su se iz Kragujevca iselili u Niš, u kome su pola godine iznajmljivali kuću čija je kirija takođe plaćana donacijama čitalaca "Vesti".

U međuvremenu, odlučili su da bolju budućnost sebi potraže u Smederevu. Zbog toga je nažalost susret gospođe Olge i porodice Rajković izostao, ali paket i 100 AUD uskoro će preko Kragujevca stići u Smederevo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Glava porodice, Nebojša, zahvaljuje se svima čitaocima "Vesti" koji su bili uz njih i slali im pomoć. U prvi mah, posle objavljivanja reportaže o njihovoj sudbini, bio je začuđen tolikom humanošću na koju nije navikao. U jednom trenutku je i priznao da i ne zna gde se tačno nalazi Australija, ali je ubrzo saznao da "tamo daleko žive dobri ljudi..."


- Hvala svima. Moja porodica uvek će misliti na te ljude koji su nam pomogli da obezbedimo najbolje za našu decu. U Smederevu imamo kuću koju smo dobili na korišćenje a i redovno nam stiže socijalna pomoć. Mladi smo i zdravi, pa Bože zdravlja polako ćemo sami da stvaramo svoj novi život. Moramo da stanemo na svoje noge, ispričao nam je Nebojša.

Čestitke

- Mnogo me je ganula priča o Rajkovićima. Dečica su im preslatka. Zato sam im spremila jedan paket. Treba pomoći svakom. Ne razumem ljude koji ostaju nemi na tuđu muku. Neka su Rajkovići blagosloveni sa svojom decom. Bog im je dao veliki dar, i oni su bogati ljudi, iako nemaju dovoljno - kaže nam plemenita Olga u telefonskom razgovoru. A uskoro se i ova dobrotvorka vraća u Sidnej, da bi iščekivali sretan događaj - prvo praunuče. Čestitamo!

 

Pune ruke

Rajkovići su od naših čitalaca dobili brojne donacije. Najviše novca slali su im zemljaci iz Australije. Ta pomoć im je poslužila da plaćaju dnevne troškove i gaje decu. Tokom akcije rodila se i najmlađa Anastasija, za koju je najviše paketa poslala dobrotvorka Nadežda Radović iz Nemačke koja ih je prošle godine punih ruku posetila i u Kragujevcu, a od početka 2014. poslala im je još nekoliko paketa koje su novinari "Vesti" prosledili do Smedereva.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online