Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.07.2014.
12:00
N. S. Preradović - Vesti - Foto: Z. K. Munja A

Darovi obradovali mladu učiteljicu

Marina Rajić, naša čitateljka koja već 13 godina živi i radi u Njujorku, došla je u posetu otadžbini i, po tradiciji, sa sobom je donela vrednu pomoć za one kojima je najpotrebnija u ovom trenutku. Naime, ova humana žena nije smetnula sa uma da su majske poplave razorile mnoge domove u Srbiji. Stoga je u Njujorku sakupila novčanu pomoć u vrednosti od 450 dolara. Naša zemljakinja, penzionerka iz Njujorka Sandra Bogdanović Premrou darivala je 300 dolara, dok su 95 dolara donirali američki građani, Marinini prijatelji Glenn A. Stevens, Heather A. Myarron i Martha E. Foledž , a sama Marina je dodala 55 dolara. Deo novčane pomoći već je uručen Daliborki Hadžić iz sela Glavica kod Paraćina.

Ostali zidovi: Daliborka Hadžić


- Za Daliborku Hadžić, mladu devojku koja je tek završila Učiteljski fakultet, kupili smo mini šporet, fen, usisivač, sto i ostale stvari koje su joj potrebne. Tokom maja ovoj devojci koja je nezaposlena i živi sa ocem poplavljen je prvi sprat kuće, tako da su joj ovi delovi pokućstva bili neophodni - priča Marina, koja je posetila Dopisništvo "Vesti" u Beogradu.


Kad joj je uručila poklone, koje je Daliborka dobila zahvaljujući pomenutim plemenitim ljudima, devojka je bila presrećna. Marini, koja je i ranije učestvovala u raznim dobrotvornim aktivnostima, srce je, kako kaže, bilo ispunjeno, jer je 26-godišnjoj devojci neophodna ova pomoć za novi početak. Majka joj je umrla i ona živi sama s ocem. U borbi sa vodenom bujicom, Daliborka se trudila da spase psa, ali i stvari koje je njena majka vezla, pre svega ćilime za koje je devojka emotivno vezana

"Vesti" kao prozor u svet

Marina Rajić ističe da su "Vesti" pravi prozor u svet našim čitaocima i da na pravi način isprate svaku humanitarnu akciju. Stoga se ova humana žena ozari svaki put kad pročita najtiražniji list srpske dijaspore.


Bez obzira na činjenicu da je bila dobar student, Daliborka nema posla zbog sveopšte krize. Ipak, ona ne sedi skrštenih ruku već pravi nakit i razne ukrase.
- Vaspitavana sam u hrišćanskom duhu, pa tako razumem da je pomaganje davanje, a ne primanje. Nema radosti bez davanja. Naš zadatak je da se drugima nađemo pri ruci kada su u nevolji. Najlepše je kad oni kojima smo mi pomogli kasnije pomažu nekom drugom, kada ga zadese neprilike - kaže Marina.


Inače za Daliborku je čula preko njene tetke Vesne Milovanović, koja živi u Srbiji, a koju ova plemenita žena od ranije poznaje. Marina, koja u Njujorku radi kao menadžer i "nanndž" ( čuva mališane i veoma je srećna zbog toga), ističe da je aktivna i u Fondaciji "Nikola Tesla".


- Za mene su red, rad i kreacija najvažniji. Mladi ljudi treba da se uče radu i redu i da pomažu drugima - napominje sagovornica "Vesti".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Marina smatra da je rad najsnažniji pokretač u životu. Ova Beograđanka ima diplomu inženjera hemije, a poreklom je iz Negotina. Kao devojčica živela je tri godine u Parizu kod majke, a sada sa 26-godišnjim sinom živi u Sjedinjenim Američkim Državama.


- Ponosna sam na sina koji je završio Ekonomski fakultet - priča Marina i ističe da voli da dođe u otadžbinu, a trudi se da to bude bar jednom godišnje.
Ne zaboravlja svoje korene i uvek je okrenuta humanitarnom radu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online