Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 12.06.2014.
12:00
B.R. - Foto: Vesti A

Hvala, ništa mi ne treba, samo da vas pozdravim

Tiho i bez najave, nedavno se na vratima beogradskog Dopisništva "Vesti" pojavio čovek o čijim smo mukama pisali još davne 2007. godine. Bio je to 42-godišnji Dražen Kojić, izbeglica iz Hrvatske, iz Osijeka, koji je opet pokucao na vrata našeg Humanitarnog mosta.

NJegov ponos: Sofija, Branka i Nikola
 

Ali, ovog puta ne da bi pričao o svojim nevoljama i ne da bismo pisali apele, već s molbom da svim humanim ljudima iz Evrope, Amerike i Australije, kao i iz Srbije, prenesemo njegovu poruku: "Hvala vam, divni ljudi, meni ništa ne treba, samo sam hteo da vas sve zajedno pozdravim preko 'Vesti", lista putem kojeg ste mi pomagali dugi niz godina i bez čije ljubavi i pomoći ne bih preživeo ni ja, ni moja porodica. Najpre mislim na moju bolesnu ćerku Sofiju, koja danas ima petnaest godina, a koja bez vaše solidarnosti i stalnih donacija ne bi opstala... Ničije ime ne mogu da izdvojim, svi ste na svoj način poklanjali nama deo svoje ljubavi i humanosti. I na tome ćemo vam večno ostati zahvalni...", rekao je Dražen Kojić, danas žitelj Stare Pazove.

Kontakt

Duboka zahvalnost: Dražen Kojić u "Vestima"

Ukoliko neko od naših čitalaca i donatora, poželi da se čuje sa Draženom Kojićem i njegovom porodicom, da se pitaju za junačko zdravlje, objavljujemo njegov broj telefona: 00381 66 9339 168.

A neposredan povod što se Dražen Kojić obreo u "Vestima" je u stvari bila njegova želja da nam donese fotografije svoje dece: najstarije, 15-godišnje Sofije, obolele od cerebralne paralize, 13-godišnje Branke, troipogodišnjeg sina Nikole i najmlađe Milice koja je upravo 10. juna napunila devet meseci, kako bi svi darodavci videli i njegovu porodicu nakon toliko godina.

"Nije nam bilo lako ni tada, a ni danas. Radim na građevini, iako sam po zanimanju stolar. Još nisam uspeo da dobijem stalno zaposlenje, ali mi živimo bez straha, srećni što je Sofijina bolest zaustavljena i okruženi našom decom i prijateljima. Ne pada nam toliko teško što još nemamo svoj krov nad glavom, što smo i dalje podstanari i što se svaki čas selimo. Zahvalni smo Bogu na ovom što imamo... Nama je dosta", kaže Dražen kome smo ispunili želju i u ime njegove porodice, ali i "Vesti" iskoristili priliku da se i sami zahvalimo plemenitim čitaocima koji su podržali i ovu našu akciju.
 

Brak bez papira

Najmlađi član: Devetomesečna Milica

Supruga Dražena Kojića je iz Okućana i zove se Danica Poplašen. Muževljevo prezime još nije uspela da dobije zbog nedostatka dokumentacije iz Hrvatske. Ali, njihov brak i bez papira je dovoljno čvrst o čemu najbolje govori četvrto dete - mala Milica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online