Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 05.06.2014.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Petrović A

Neizmerna sreća stigla u trošni dom male Mare

Nije prošlo mnogo vremena od kada smo poslednji put posetili porodicu Milanović iz zabitog Žunjevića na Rogozni, kako bi im uručili pomoć plemenitih čitalaca "Vesti", a za bračni par Milana i Evu Milanović kao i njihovu dvogodišnju ćerkicu Mariju je stigla nova pomoć.

Stigla hraniteljka u dom Milanovića
 

Ganuti nevoljama Milanovića, koji su mesecima gladovali i nisu bili u mogućnosti da maloj Mari nabave mleko, 500 dolara uputili su im Damnjanovići iz Sidneja, a po još 100 dolara baka Ana iz Melburna i naš anonimni čitalac S. N. iz Liverpula kod Sidneja, o čemu smo već pisali. Pristigli prilozi, bili su povod da ovu malu porodicu sa Rogozne još jednom posetimo i uručimo im novac dobrih ljudi, koji su mislili na njih. Kada smo im saopštili razlog naše posete u prvi mah su zanemeli.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Verujte u šoku smo. Posle rođenja naše Mare, ovo je najradosniji događaj za nas!, - izustila je prvo Eva Milanović, a njen suprug Milan dodao:


- Ovo stvarno nismo mogli ni da sanjamo! Već smo "bacili oko" na jednu dobru kravu, koja se prodaje u susednom selu. Za nju su nam tražili 800 evra, a mi smo zahvaljujući pomoći dobrih ljudi sačuvali 500. Sada kada su stigle nove donacije, odmah ćemo kupiti Šarku, pa ćemo svi imati dovoljno mleka, sira, kajmaka i drugih mlečnih proizvoda. Naša Mara više ni u čemu neće oskudevati. Kad imate dobru kravu, ne možete biti gladni.


I zaista, čim smo stigli u Žunjeviće, Eva i Milan su sa ćerkom Marijom pošli u komšiluk sa novcem koji smo im predali. Za pola sata vratili su se sa Šarkom, koju su platili 750 evra. Odmah su je smestili u malu štalu i dobro je nahranili, a Mara je htela po svaku cenu da je miluje i da je drži za povodac.


- Konačno imamo pravog "hranioca" porodice. Naše dete više neće biti gladno. Biće mleka i za prodaju, pa ćemo moći da u prodavnici uzmemo sredstva za higijenu i druge namirnice i da platimo struju. Krava će nam se oteliti, pa ćemo od jeseni biti još bogatiji. Hvala tim dobrim ljudima iz Australije do neba, porodici Damjanović koja nas se setila tamo daleko u belom svetu, hvala baki Ani i anonimnom donatoru iz Liverpula, kao i svima ostalima koji su nam pomogli. Živeli smo u bedi, mučili se i suze lili, nemoćni da bilo šta promenimo. Maštali smo o pomoći, ali nismo ni slutili da će nam spas stići sa tolike daljine. Znali smo da u Australiji ima naših ljudi, ali nismo mogli ni da slutimo da oni prate šta se događa u Srbiji, da će pročitati priču o našim nevoljama i da će nam pomoći. Neki ih sreća prati, zdravlje dobro služi i Bog čuva - poručuje Eva Milanović.


Za kratak period Milanovići su prikupili ukupno oko 1.300 evra. Od toga su 200 evra potrošili da namire dug za struju novopazarskom Elektrorasu. Jedno vreme imaće struju, pa će moći da gledaju i televizor, koji im je nedavno obezbedio humanitarac iz Novog Pazara, Hido Muratović. Još 60 evra iskoristili su da vrate dug u lokalnoj prodavnici gde su na veresiju uzimali najosnovnije namirnice za malu Mariju. Sada mirne duše mogu da započnu novo životno poglavlje i nastave svoj život bez dugova i balasta na plećima, što im mnogo znači.

Sada je sve lakše

Dugovi Milanovića u lokalnoj radnji su se povećavali iz dana u dan, pa više ni tu nisu mogli da očekuju veresiju.
- Ni komšija - prodavac nije nam više davao namirnice na "crtu", pošto je znao da nemamo od čega da mu platimo. Ovo je sada za nas velika sreća. Imamo kravu, nemamo dugove, a u kući nam je ostalo još 200 evra. Čuvaćemo ih za ne daj bože u nadi da će nam sada biti lakše i da ćemo bar moći da se sami prehranjujemo - priča glava porodice bolešljivi Milan Milanović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Astor i Stela uz malu Mariju
HUMANITARNI MOST Mala Mara ostala bez mleka
HUMANITARNI MOST Mala Mara više nije gladna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online