Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.05.2014.
12:00
K. N - Foto: V. Sekulić A

Olakšali ste mi muke

Brojne nevolje 72-godišnje Dobrile Grujić iz Beograda, koja u proteklih dve godine pokušava da ostane na svojim nogama i ne padne u kolica, ovih dana je olakšao dobrotvor Đorđe Miljuš iz Ofenbaha.

Hvala od srca: Dobrila Grujić
 

O pomoći ovog čoveka dobrog srca i našeg redovnog čitatelja pisali smo krajem prošle godine, kada je štićenicima Humanitarnog mosta poklonio invalidska kolica, koja su uručena paraplegičaru iz Zrenjanina, kao i hodalicu.

Baka Dobrila, u međuvremenu, trudila se na sve načine da što pre obavi operaciju kolena, ali u tome nije uspela. Samim tim, odlučila je da prihvati dar pomenutog penzionera iz Nemačke. Po šetalicu je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" došla njena

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

sestra kako bi joj je što pre odnela pošto Dobrila sama nije mogla da dođe. Velika slabost u nogama je u tome sprečila. Ovoj često usamljenoj starici šetalica je sada od velike koristi i pomoći jer više nije stabilna na nogama.


- Želim da se od srca zahvalim tom divnom čoveku. Znala sam još pre nekoliko meseci da je njegov dar u "Vestima" i da ga mogu preuzeti. Iskreno govoreći, nisam se nadala da će mi ovakva pomoć biti potrebna. Ali, šta je - tu je. Borila sam se koliko sam mogla da što duže izdržim bez ikakvih pomagala. Nažalost, to više nije moguće. Noge su otkazale poslušnost, a ovo pomagalo mi mnogo znači i olakšava kretanje kako kod kuće, tako i za obavljanje najnužnijih stvari, poput odlaska u najbližu prodavnicu. Još jednom hvala i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti", koji su mi prethodno pružili podršku bez koje možda ne bih izdržala pred svim izazovima - poručila je Dobrila Grujić odmah pošto je hodalica stigla u njen dom.
 

Lepa vest posle dugo čekanja

- Ono što je lepa vest jeste i to da su mi ortopedi konačno zakazali operaciju jednog kolena za 22. jun. Ne pitajte koliko me je živaca to koštalo. Na kraju, važno je samo da odem na hirurški zahvat, inače bi mi ubrzo kolica bila jedina izvesna životna stvar - kazala je Dobrila.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vredna pomoć probudila nadu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online