Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 02.04.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Koliko novca toliko i dana na banjskom lečenju

Nedugo po prispeću novčane pomoći od 900 dolara J. M. iz Sidneja, njene porodice, kumova i prijatelja za 43-godišnjeg Željka Matića iz Malog Zvornika, obolelog od cerebralne paralize, u beogradskom Dopisništvu "Vesti" obreo se njegov otac, 71-godišnji penzioner Ratko Matić, kako bi preuzeo novac. Tom prilikom, još jednom se od srca zahvalio dobročiniteljima iz daleke Australije, koji su podrškom i pomoći omogućili da njegov sin uskoro ode u Banju Koviljaču na neophodnu rehabilitaciju.

Željko Matić sa majkom

- Da nije bilo ove plemenite žene i njenog razumevanja, Željko ne bi mogao na lečenje. To je sušta istina. Samim tim, njegovo stanje bi bilo pogoršano, a spazam mišića nogu i ruku još veći, zbog čega bi se još teže kretao. Ovako, čim pre ću rezervisati smeštaj i boravak u Banji Koviljači. Verovatno za jun, pa ćemo tamo ostati onoliko dana, koliko možemo za ovu sumu. Drugog rešenja nema. Bilo bi dobro kada bi Željko tamo proveo tri nedelje, ali kako to košta, otprilike još ovoliko novca, a naše finansijske mogućnosti jedva dovoljne da pokrijemo troškove za ono najosnovnije, ovime smo više nego zadovoljni. Važno je samo da odemo tamo i da Željko bude na terapijama kako bi mu se umanjila zgrčenost mišića. Zato dugujemo toj dobroj dami i njenoj porodici ogromnu zahvalnost. Ovo dobročinstvo joj nikada nećemo zaboraviti - rekao je Ratko Matić.

U nastavku razgovora sa ovim brižnim ocem, saznajemo da je u trenutku njegove posete "Vestima", Željko zajedno sa majkom Milevom obavio lekarsku kontrolu na VMA, kako bi se pratio tok njegovog stanja mišića i bolesti, koja ga muči od ranog detinjstva.
 

Kontakt

Plemeniti čitaoci "Vesti", koji žele da pomognu porodici Matić i omoguće njihovom sinu duži boravak na rehabilitaciji u Banji Koviljači, mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: Kralja Petra Prvog 45/2, 15.318 Mali Zvornik ili putem telefona na brojeve: +381 63 725 82 49 i +381 15 471 823.

- Hvala Bogu, pa Željko ne trpi bolove. Ova blaga zima mu je svakako išla u prilog, jer je mogao češće da izlazi i više koristi mišiće. Uprkos tome, obe noge su mu jako zgrčene, pa se mahom kreće uz našu pomoć. Dodatni problem nam je to što živimo na četvrtom spratu u zgradi gde nema lifta. Razmišljamo da se preselimo negde u prizemlje upravo zbog Željka, ali ko će danas da kupi naš stan i kako bi to sve išlo, niko to ne zna... Ne preostaje nam ništa drugo nego da se snalazimo kako znamo i umemo. Zato će mu banjsko lečenje itekako dobro doći. Iskreno se nadamo da će nam još neko od ljudi dobre volje priskočiti u pomoć, kako bismo sinu omogućili što duži boravak u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Banji Koviljači, koja je blizu Loznice. Unapred se svima zahvaljujem - rekao je Ratko Matić.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Novac najveća prepreka
HUMANITARNI MOST Školski pribor prioritet
HUMANITARNI MOST Dobročinstvo vratilo nadu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online