Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 07.03.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Prijatelji sa svih strana doneli neizmernu radost

Kada je reč o 40-godišnjem Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, obolelog od ubrzanog starenja mozga, ne prođe mnogo vremena a da ga se njegovi dugogodišnji dobrotvori ne sete. Tako su proteklih dana na Aleksandrovu adresu, kao i njegove samohrane majke Ljiljane, stizale pošiljke u vidu medikamenata i novčane pomoći.

Zahvalni do neba: Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom

Među prvim darovima stiglo je 100 evra Ljiljanine bivše koleginice i prijateljice Željke Miletić, kao i njenog supruga Milana, koji sada žive u dalekoj Australiji. Potom još 50 evra Svete Prokića iz Pariza, dok je od Damjana Ristića iz Iriga, koji radi u Francuskoj, stigla kutija "coenzyma q10". Acu nisu zaboravili ni njegovi stalni dobrotvori Vlada Petrović iz Pariza, rodom iz Topole i Dragan Mirković iz Minhena. Vlada mu je prosledio dve kutije "coenzdžma" , dok je Dragan nedavno obišao Acu i uručio mu 5.000 dinara.

- Svi ovi divni ljudi su nas silno obradovali i ganuli do suza. Da nije njihove podrške i pomoći, Aca i ja ne bismo dosad bili među živima, što zbog nestašice lekova, što zbog nedostatka osnovnih sredstava za život. Oni su naši spasioci i anđeli čuvari, koji nam daju snagu da se borimo sa svakodnevnim problemima, koji nas ne ostavljaju na miru već dugi niz godina. Lakše je kad znate da niste sami u nevolji. Istina, nikada nećemo moći da im se odužimo za sve ovo, ali želimo da znaju da ćemo biti večno zahvalni i da su stalno u našim molitvama. Želimo im svako dobro, zdravlje i napredak u životu. To je najmanje što zaslužuju - rekla je nezaposlena majka Ljiljana Čolić, koja sa bolesnim sinom živi samo od primanja za tuđu negu i pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


U nastavku razgovora, ova nesrećna žena potvrdila nam je da je zdravstveno stanje njenog sina stabilno, što joj donosi mir:


- Iako nema pravog leka za Acinu bolest, niti će on ikada više biti onaj stari i na svojim nogama, napredovanje njegove bolesti je usporeno uz pomoć adekvatne terapije lekovima, bez kojih ne može nijedan dan. To me donekle čini spokojnom. Samo zahvaljujući dobrotvorima širom sveta, Acin život je produžen, što za mene nema cenu.

Za sva vremena

- Kad mi se javila stara prijateljica Željka Miletić, koja se i sama u životu suočila s nevoljama, poput izbeglišta i nemaštine, a sreću konačno našla u Australiji, mom oduševljenju nije bilo kraja. Topao razgovor mi je prijao kao melem na ranu, iako smo se obe site isplakale prisećajući se bezbrižnih dana kada je kratko živela u Ljubeselu. Ona nam je često tokom svih ovih teških godina pomagala i mi se njenoj porodici, još jednom, od sveg srca zahvaljujemo - kazala je Ljiljana.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U našoj ste duši i mislima
HUMANITARNI MOST Čolićima na radost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online