Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Uz malu Unu do ozdravljenja

Zahvaljujući mnogim plemenitim ljudima širom sveta za dvogodišnju Unu Savić iz Beograda, obolelu od retkog oblika leukemije, poznatog kao filadelfija sindrom, prikupljeno je 300.000 evra za njeno lečenje u Frankfurtu, čime je akcija za ovu devojčicu uspešno okončana.

Borba za ozdravljenje: Una sa bratom Milošem
 

Znajući da se njeni roditelji, u međuvremenu, moraju izboriti i sa drugim troškovima njihovog boravka u Nemačkoj, dok ne bude došlo vreme za transplantaciju kostne srži, čitaoci "Vesti" iz daleke Australije poslali su im svoju podršku u vidu nove donacije. Reč je o 1.450 dolara koje su za malu Unu prikupili i poslali fudbaleri i stručni štab FK Beli orlovi iz Perta i Bućari iz Balge, predgrađa Perta.

Veliki borac

 

"Naša Una je pre nekoliko dana dobila temperaturu, što nas je malo uzdrmalo. Temperatura još nije prestala, zbog čega je Una hospitalizovana. Primila je i dozu antibiotika, pa verujemo da će narednih dana biti bolje. Nadamo se da to neće dovesti u pitanje njenu predstojeću operaciju, ali činjenica je da je može nakratko odložiti dok ne ozdravi i bude dovoljno snažna za transplantaciju. Ona je naš mali borac i trudi se svim silama da i ovo prebrodi", rekla je Ivana Mateković.

Reporteri "Vesti" obavestili su porodicu Savić o prispeću ovog dara, koji ih je mnogo obradovao. Tako je nedavno naše beogradsko Dopisništvo posetila Unina tetka Ivana Mateković, kako bi ovaj dar preuzela i prosledila ga do Savića, koji sa ćerkicom čekaju dan hirurškog zahvata.


"Presrećni smo i u isto toliko zahvalni svim dobrim ljudima, koji su nam zdušno pritekli u pomoć kako bi spasili našeg malog anđela. Od srca hvala ovim dobrim ljudima iz daleke Australije, koji su udruženim snagama podržali našu lavovsku borbu da Unu izbavimo iz kandži opake i retke bolesti. Njihov dar je stigao u pravi čas, jer će mojoj sestri Sandri i njenom suprugu Saši omogućiti da plate dažbine, hranu i privatan stan u kome se trenutno nalaze, dok ne dođe vreme da Una bude transplantirana. Znate i sami da u inostranstvu ništa nije jeftino, a prikupljena suma za samu operaciju, ne sme ni da se takne. Unu treba negovati i hraniti zdravo, kako ništa ne bi ugrozilo njeno zdravlje, jer da bi primila kostnu srž, mora biti zdrava. Pri tom, pitanje je i koliko će joj vremena trebati da se oporavi posle operacije. To će sigurno iziskivati još novčanih sredstava, a koliko, ni sami ne znamo", kazala je tetka Ivana, dodavši:


"Istina, novac više nije prepreka da bi Una mogla da nastavi lečenje. Sada je od presudnog značaja njeno zdravstveno stanje, jer je prošla kroz golgotu tokom tri ciklusa agresivnih hemioterapija. Njima je pokušano da bolest sanira i bez transplantacije kostne srži, ali nažalost, do toga nije došlo. Lekari su joj, kao što znate, u rekordnom roku pronašli donora, a sada sve zavisi od njenog celokupnog zdravstvenog stanja. Iskreno se nadamo da se neće dogoditi ništa nepredviđeno, što bi to ugrozilo. Još jednom hvala svima do neba, što su svojim razumevanjem i novčanom pomoći dali Uni šansu da ozdravi i odrasta uz roditelje"!

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nina ide na transplantaciju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online