Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 14.02.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Mali Dejan u srcu humanih zemljaka

Saznavši da devetoipogodišnji Dejan Marić iz Zvornika nastavlja borbu sa metastazama kičmene moždine, posledicama tumora na mozgu, plemeniti čitaoci "Vesti" poželeli su da mu u tome pomognu, kao i njegovoj porodici, pružajući neophodnu podršku, baš kao što su to činili i dosad. Tako su posredstvom naše Redakcije iz Bad Filbela i Sidneja za ovog mališana stigle nove donacije.

Moraće i na operaciju očiju: Dejan Marić sa ocem Predragom

Prvu u vrednosti od 50 evra, uz želje za brzim ozdravljenjem, poslala je redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u mnogim akcijama Humanitarnog mosta, koja se predstavlja inicijalima N. S, a živi u Frankfurtu.

Brigama nikad kraja

Kada Marići budu preuzeli novčane priloge humanih zemljaka iz Nemačke i Australije, saznaćemo više o zdrastvenom stanju majke Ivane. Podsećanja radi, ovoj namučenoj mladoj ženi je posle tumora na desnoj potkolenici, koji je saniran pre četiri godine, nedavno na zadnjem delu glave otkrivena izraslina, ukazivavši na maligne ćelije. Zato je hitno morala na operaciju u Banjaluku, a sada i ona ide redovno na hemioterapije.

Drugi dar od 100 dolara je stigao sa dalekog kontinenta od porodice Vasilić iz Adelejda. Reporteri "Vesti" obavestili su porodicu Marić o pristiglim darovima, na čemu su se od srca zahvalili i obećali da će ih uskoro preuzeti, kada Dejan bude započeo i osmi ciklus hemioterapija u Beogradu. Po rečima lekara većina metastaza je uništena, ali tek kada bude obavio i osmi ciklus terapija, Marići će moći da odahnu.


- Veliko hvala tim dobrim ljudima na ukazanoj pomoći koja nam u ovim trenucima mnogo znači. Pre svega zato što Dejana uskoro očekuje operacija očiju kod ruskih specijalista u Novom Sadu. Prema našoj računici, ovaj hirurški zahvat će iznositi ukupno 9.500 evra, pa nam je svaka para i više nego dobrodošla. Učinićemo sve što možemo, samo da mu vratimo vid - rekao je Predrag Marić.


Ovaj brižni i predani otac, pored sina strepi i za suprugu Ivanu čije se zdravstveno stanje pogoršalo. I to samo nekoliko godina pošto se već jednom i sama izborila sa karcinomom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Borba još nije okončana
HUMANITARNI MOST Mali Dejan uvek u mislima
HUMANITARNI MOST Jedan dan kao san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online