Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Malo do slamke spasa u Rusiji

Teška muka naterala je Ersana i Muameru Isović iz Sjenice da se obrate svojim sugrađanima i da zatraže pomoć za svog sina, četvorogodišnjeg Bakira, koji je od rođenja slep i paralizovan. Nakon što su četiri godine proveli po bolnicama od Novog Pazara do Beograda, roditelji još jednog dečaka, zdravog šestogodišnjeg Tarika, odlučili su na predlog lekara da spas za sina potraže u Rusiji, u Državnoj bolnici u Tuli gde bi Bakir, ako se prikupi potreban novac, trebalo da otputuje krajem februara.

Ima nade za mališana: Bakir Isović

"Šta sve nismo činili sa lekarima da pomognemo detetu, najpre mu je po rođenju spasen život, potom smo se borili za povraćaj vida i u čemu smo delimično uspeli, a sada se borimo da prohoda.

Nažalost, u Srbiji Bakiru pomoći više nema, ali ima u Rusiji", veruje Ersan i dodaje: "Nekoliko Bakirovih vršnjaka, sa istom bolešću, operisano je u Tuli i rezultati su odlični. Našeg sina će operisati dr Sergej Vitaljević Šišov, neurohirurg koji koristi najnovije metode u ovoj oblasti, nadamo se da će i Bakiru posle zahvata biti bolje", kaže Ersan.
Prva pomoć Isovićima je stigla od komšija i prijatelja, u akciju se uključilo i lokalno Humanitarno društvo Merhamet, a do sada je sakupljeno oko 2.500 evra. Operacija i put u Tulu, za dete i pratioca, koštaju oko 7.500 evra, potrebno je još oko 5.000 evra da bi krenuli na put nade u Rusiju.


"Nadamo se da će nam pomoći i naši zemljaci - Sandžaklije, koji žive i rade širom sveta, očekujem i akciju u Novom Pazaru, ali i po celoj Srbiji. Znamo da je kriza i da ljudima nije lako, ali se ipak nadamo da ćemo sakupiti potrebni novac", kaže ovaj nezaposleni radnik iz Sjenice, čija je supruga takođe bez posla.

Poziv zemljacima

Poznati novopazarski humanitarac Hido Muratović kaže da će i sam pokrenuti akciju za ovu porodicu. "Pozivam sve Novopazarce, Sjeničake, Tutince i druge dobre ljude poreklom iz Srbije i bivše Jugoslavije da pomognemo Isovićima. Bakiru u Srbiji nema pomoći, ali postoje dobri izgledi da ga u Rusiji podignu na noge, vredi pokušati...", poručuje Muratović.


Kontakt telefon

Svi koji žele i mogu da pomognu malom Bakiru i njegovim roditeljima mogu se obratiti na kontakt telefon Ersana Isovića: 00381 64-488-2730. Kao i uvek, na usluzi čitaocima je i Humanitarni most "Vesti": 00381 11 3193771.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ozdraviće naš Bakir!
HUMANITARNI MOST Petrin korak vredan života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online