Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 22.01.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Uz imenjaka i u dobru i u zlu

Dobrotvora Nikolu iz Sidneja i slepog 12-godišnjeg Nikolu Jovića iz Kosovske Mitrovice, sem istog imena veže i dugogodišnje prijateljstvo započeto posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti". Da je ova tvrdnja istinita, nedavno je stigla potvrda u vidu novčanog dara od 200 dolara, pristiglog posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja.

Odličan na svakom polju: Nikola Jović

Istina, ovaj plemeniti čovek iz daleke Australije pomaže svom imenjaku Nikoli od trenutka kada je saznao da su mu kao devetomesečnoj bebi amputirana oba oka zbog malignog tumora.


- Od srca hvala tom divnom čoveku, koji do dana današnjeg ne zaboravlja našeg sina i povremeno ga obraduje na ovakav način. Moram da se pohvalim i kažem da je Nikola pošao u šesti razred i da je nedavno dobio nagradu u vidu laptopa od Saveza slepih iz Beograda. Naš sin se lepo uklopio sa vršnjacima i sa velikim zadovoljstvom ide u školu. U međuvremenu moram da naglasim, uspela sam i ja da dobijem zaposlenje kao profesor u srednjoj ekonomskoj školi, pa Nikoli mogu da pomognem jer nam se smene poklapaju.

- Sve kockice su se složile i moram da kažem da smo srećni i zadovoljni što smo doneli odluku da se vratimo u Kosovsku Mitrovicu i pod svoj krov nad glavom. Još jednom hvala svim plemenitim zemljacima koji su nam to omogućili - rekla je majka Danijela Jović.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Malom Nikoli, podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su nesebično pomagali dok je sa roditeljima boravio u Beogradu kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. To je bio izuzetno težak period za njegovu porodicu.

Osim egzistencijalnih problema, Jovići su se suočili sa činjenicom da se stariji sin Nemanja nije mogao uklopiti u beogradsku sredinu, pa se vratio na Kosovo kod bake i dede. Nikolu je to pogodilo, ali je smogao snage da se posveti školi. Zahvaljujući tome uspeo je da četvrti razred upiše u osnovnoj školi u Mitrovici, jer su stručnjaci smatrali da je osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu. Da u tome nisu pogrešili govori to što i sada Nikola vredno uči i postiže dobre rezultate.

Uskoro i uručenje

Novčani dar Nikole iz Sidneja, uskoro će biti uručen njegovom hrabrom imenjaku koji i pored svog hendikepa ide u redovnu školu, služi se Brajevim pismom, svira klavir i odličan je učenik.
- Čim se ukaže prilika neko od nas će svratiti do beogradskog Dopisništva i preuzeti prilog - kazala je majka Danijela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online