Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 28.10.2013.
12:00
Z. M. - Foto: Z. Marjanović A

Starački dani olakšani

Do pre četiri meseca, posredstvom Redakcije "Vesti", stizale su donacije naslovljene na uboge starice Čedinu (80) i Borku (79) Dražević iz sela Drenova kod Gornjeg Milanovca. Tokom juna, međutim, Čedina je usnula u Gospodu, pa je Borka ostala sama i bolesna bez igde ičega, ali ne i zaboravljena od naših čitalaca, koji su nekoliko godina unazad nesebično pomagali Draževićima da prežive neopisivu bedu i sirotinju.

Nije zaboravljena: Borka Dražević
 




Novopristigli prilozi za Borku, ukupno 250 dolara, od kojih je 100 dolara "Usamljene bake" iz Liverpula kod Sidneja, isto toliko od Silvane i Dijane sa sinom Filipom iz Melburna, kao i 50 dolara Sofije Vrkić, takođe iz Liverpula, bili su povod da ovu baku ponovo posetimo. Samim tim, saznamo kako je Borka i uručimo joj darove njenih dobročiniteljki iz daleke Australije. Zatekli smo je u relativno dobrom raspoloženju, obzirom da je ostala sama na svetu. Saznavši razlog naše posete, vedrina joj se vratila na lice.

Zadovoljna onim što ima

 

- Zahvaljujući novčanim pošiljkama iz sveta poslednjih nekoliko godina pokojni brat Jovan, sestra Čedina i ja živeli smo neuporedivo bolje nego pre pisanja "Vesti" o našoj sumornoj sudbini. Da nije bilo tako dobrih ljudi, sigurno bih i dalje živela u stalnom strahu da će mi kućerak, u kojem sam živela, pasti na glavu. Ovako, imam i struju i kontejner za stanovanje u kojem mi je toplo, pa sada živim život, koliko-toliko dostojan čoveka - rekla je baka Borka.


- Znam ja da nikome danas ne pretiče, pa ni zemljacima u Australiji. Veliki su to ljudi, koji od onoga što imaju deo odvajaju od sebe i šalju i nama koji nemamo ništa. Hvala im do dragog Boga. Sada sam potpuno sama i u velikoj žalosti za bratom i sestrom, koju sam gledala kao malo dete, pošto je godinama bila nepokretna. Ipak, malo me teši činjenica da me dobri ljudi nisu zaboravili, jer tako znam da nisam ostavljena od svih. Istina, i sama sam veoma bolesna i život mi već godinama zavisi od skupih lekova. Uskoro bi trebalo da operišem i oko, ali mi je sve lakše da podnesem, i samoću i bolesti, kada znam da negde daleko neko misli o meni i mojoj sudbini. Znam da bih trebalo da se na neki način revanširam ljudima, koji mi šalju novac kako bih preživela zimu koja nadolazi, ali nemam ništa drugo da im ponudim osim lepih reči i želje da oni i njihove porodice budu zdrave i vesele - poručila je Borka svojim dobrotvorkama.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Ova starica će, kao što je to i do sad činila, deo pristiglog novca utrošiti za kupovinu neophodnih lekova, a ostatak će iskoristiti za ono što joj bude bilo najpotrebnije. Nešto će i uštedeti, zlu ne trebalo, obzirom da sigurnih prihoda nema.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ceo život stao u jednu suzu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online