Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 01.09.2013.
04:56
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Z. Tmušić A

U svakoj nevolji stigne i zrnce nade

Članovi Bratstva "Milostinja Svetog oca Jovana Kronštatskog" iz Melburna, koji često pomažu nevoljnicima u otadžbini, odlučili su da ovog puta svoju podršku upute Milki Mitrašinović iz Užica, kao i njenim sinovima 25-godišnjem Marku i godinu i po dana starijem Radošu, obolelim od cerebralne paralize.

Hvala što mislite na nas: Marko i Radoiš Mitrašinović sa roditeljima
 



Ono što su naumili, to su i učinili, pa su posredstvom Redakcije "Vesti" porodici Mitrašinović poslali 350 dolara uz kratko pismo u kome su im pored toplih pozdrava poželeli da se Marku i Radošu novcem koji šalju kupi ono što im je najpotrebnije. Pristigao novčani dar odmah je prosleđen na kućnu adresu ove nesrećne porodice, koji ih je veoma obradovao.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Čoveku ne može, a da ne bude milo kada ga se neko seti posle duže vremena, tako je i sa nama. Od srca hvala svim tim dobrim ljudima na ukazanoj pažnji i pomoći, koja nam je, verujte, i više nego dobrodošla. Posebno sada kada nas je sudbina ponovo bacila u vatru. Posle 12 godina života u opštinskom stanu koji smo dobili na korišćenje, stiglo je rešenje da se odatle iselimo u što kraćem roku. Sam bog zna gde i kako... Ne preostaje nam ništa drugo, nego da negde iznajmimo stan, ali to će nas mesečno koštati više od polovine Čedine penzije. Kako ćemo onda preživljavati, ni sami ne znamo. Zato ćemo ovaj dar iskoristiti prvo da Marku i Radošu, koji nažalost nikada neće ustati iz invalidskih kolica, obezbedimo pelene, kojih nikad dosta za dva invalida, kao i ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Borim se da im život učinim što lakšim, uprkos neimaštini koja je naš verni pratilac. Ostatak ćemo sačuvati za slučaj da moramo da se preselimo negde i živimo kao podstanari. Ili to, ili ćemo ostati na ulici - kazala je Milka Mitrašinović, zvanično proglašena majkom godine 2009, dodavši:
 

- Da sve bude teže, Marko i Radoš sada mnogo više vremena provode u krevetu nego u kolicima. Zdravstveno stanje im je, čini mi se, iz dana u dan sve lošije, a meni sve teže i teže da ih negujem. Posebno zato što ni moje zdravstveno stanje nije najsjajnije, kao ni Čedino. Ipak, ne damo se. Moramo dalje, druge nam nema. Pomoć ovako dobrih ljudi, poput dobročinitelja iz daleke Australije nas snaži da istrajemo u borbi za puki život i daje nadu da će i ovim nevoljama jednog dana doći kraj.
 

Jaki uprkos nedaćama

Uprkos nedaćama, koje ih skoro pune tri decenije prate, bračni par Milka i Čeda Mitrašinović, uspravno stoje pod svim udarcima sudbine.
- Kada mi se neko obrati, žaleći se na svoju sudbinu, ja mu kažem: "Dođi kod mene da popijemo kafu, da se malo ispričamo, meni je dobro, nemam na šta da se požalim..." Samo ta mentalna snaga i optimizam mene i Čedu čuvaju od potpunog kraha pod teretom golemih nesreća - ispričala je vidno potresena Milka. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online