Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 21.08.2013.
12:00
K.N. - Foto: Vesti A

Đukići, stostruko vam se vratilo!

Svakog meseca, redovnije i od plate, samohranoj majci Slađani Stanković i njenom sedmogodišnjem sinu Kristijanu iz Leskovca, porodica Đukić iz Melburna, šalje donaciju od 150 dolara.

JEDNO DRUGOM SVE NA SVETU: Slađana Stanković sa sinom Kristijanom

Samim tim, obećanje da će ih tako pomagati u narednih godinu dana ispunjavaju u potpunosti. To čine od aprila. Da je ova tvrdnja istinita, pokazalo se i ovog meseca, kada je posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja stigao novčani prilog u ovom iznosu, koji je prosleđen majci i sinu na kućnu adresu.
 

- Zahvaljujući ovim divnim ljudima, više se ne budim usred noći pitajući se da li ću sutra imati dovoljno za hranu sinu Kristijanu, kao ni za mesečne dažbine. Koliko smo Đukićima zahvalni na tome, samo nebo zna pošto prave reči ne mogu da pronađem kako bih to iskazala. Sin mi je jedina životna radost i za njega se moram svim silama boriti da jednog dana izraste u dobrog i poštenog čoveka, spremnog da drugima uvek pomogne u nevolji, poput ove mlade porodice koja živi u dalekoj Australiji.

- Znam da ni njihov životni put nije uvek bio postut ružama. Kako je to osetila sam na svojoj koži na najgori mogući način, mnogo puta u životu. Bez porodice sam ostala jako mlada, kada su mi Albanci na Kosovu 1999. ubili roditelje i stariju sestru. Samim tim, našla sam se u situaciji da nemam nikog svog. Ne dao Bog nikome takvu sudbinu. Zato jedino sa Đukićima mogu da podelim sve svoje brige, ali i znam da mogu da se oslonim kada mi je najteže. To za nas zaista nema nikakvu cenu. Nadam se da ćemo zauvek ostati prijatelji i onda kada se zaposlim i ne budem više u egzistencijalnim problemima, kao što je to sada slučaj - rekla je 34-godišnja Slađana Stanković.
 

POZIV DONATORIMA

 

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Dobrotvori kao rod rođeni

 

- Moram reći da mi se Kristijan popravio, a ni osmeh mu ne silazi sa lica jer više ne oskudevamo. To je pre svega zasluga Đukića, koje doživljavamo kao rod rođeni. Neka im se u životu stostruko vrati - kazala je Slađana Stanković. 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobro ću vratiti dobrim!
HUMANITARNI MOST Prijatelji od srca hvala
HUMANITARNI MOST Godinu dana svesrdne brige
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online