Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Život ste nam produžili

U prigradskom naselju Čerenac u Vranju, u stanu u kome su se nepravno uselili, reporteri "Vesti" uručili su priloge obolelom ratniku od vijetnamskog sindroma Dejanu Miloševiću i njegovoj majci Vesni.

ŽIVE OD DANAS DO SUTRA: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Reč je o redovnom mesečnom prilogu anonimnog donatora iz Minhena od 55 evra, kao i 70 dolara Ljiljane i Slobodana Joksića iz Sidneja o kojima smo već pisali. Kako kažu Miloševići, to su trenutno njihova jedina primanja od kojih žive.
 

- Hvala dobrotvorima na pomoći. To su naši spasioci jer da nije njih, ne bi bilo ni nas među živima. U to sam sigurna. Donator iz Nemačke stalno šalje pomoć, ne propušta nijedan mesec. To nam dođe kao sigurna plata, na čemu smo mu beskrajno zahvalni. A za gospođu Ljilju i Slobodana nemam reči kako da im se zahvalim. Oni nam produžavaju život - kaže Vesna, koja svakodnevno odlazi na posao u Jumko, gde radi po smenama kao kuvarica, ali platu ne prima od januara ove godine i dodaje:

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dosta je više ovih muka. Eto, skoro mi se dogodilo da zato što nisam imala novca za lekove protiv visokog krvnog pritiska usred posla padnem u nesvest. Mislila sam gotovo je sa mnom, dobih šlog. Hitno su me prebacili kod lekara u vranjsku bolnicu i vratili u život. Došla je jedna moja koleginica s posla, uzela mi recepte, otišla u apoteku i kupila mi lekove. "Ne mogu da gledam da umreš zbog nedostatka lekova. Vratićeš kad budeš imala." Hvala joj! Nikad gore mi nije bilo - uzdiše i jada se Vesna.


Novac koji im stigne od dobročinitelja, Vesna i Dejan prvo utroše na lekove, a ono što ostane ode na hranu, a to je suviše malo. Hrabra majka ratnika, koji je dve godine, od 1994. do 1996. branio srpsku nejač u Republici Srpskoj, već sada brine kako će dočekati zimu. Trebaće im drva za ogrev, oko osam kubika drveta, a to je 270 evra.

Zato se Vesna noćima budi iz groznog sna, da umiru u sobi od mraza jer para za to nemaju. Ipak, kako kaže, nema se kud, samo vera u Boga i dobre ljude im pomaže da opstaju. Od sudbine se pobeći ne može. Još jednom, na rastanku nas pozdravlja i podseća da se mnogo zahvalimo njihovim spasiocima, dragim dobrotvorima i donatorima.
 

 Još pati od rana

 

-Dejan još kuburi s problemima na desnoj nozi, pa ne odlazi više nikud. Sedi kući na terasi. Iznesem mu stoličicu, namesti nogu i čita knjige, a uveče legne rano. Kaže: "Majko, da odmorim dušu." "Ako, sinko, mislim se, ako, šta ćeš drugo. Poneo si svoj krst na rođenju i ima da ga nosiš do kraja života. Tako je pisano" - ističe Vesna Milošević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nesreća nesreću stiže
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online