Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 05.04.2013.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti A

Iduće nedelje terapija, makar i uz pozajmicu

Prvih dana marta trebalo je da 45-godišnja Svetlana - Caca Stefanović iz Kraljeva, obolela od jednog od najtežih oblika tumora na mozgu, bude podvrgnuta biohronoj terapiji u Moskvi za koju je potrebno 4.500 evra. Ali, početkom prošlog meseca bilo je prikupljeno tek nešto više od polovine te sume i šesta terapija je morala da bude odložena.

I u Moskvu zajedno: Sestre Svetlana Stefanović i Marijana Sušić
 


Verovatno niko bolje od ove zdravstvene radnice nije znao da su zbog toga komplikacije neizbežne i niko nije bio manje iznenađen od nje kada su se pojavile. Otoci, slabost i niz drugih simptoma, sličnih onim od prošle zime kada je u Beogradu operisana i primila maksimalnu dozu citostatika, ponovo su je prikovali za krevet, a porodicu bacili u očaj. Jedino ova nekada uvažena zdravstvena radnica, sada teška bolesnica, nije paničila.

Kontakt telefon

Kako je ostalo manje od nedelju dana za okončanje ove akcije i kako bismo olakšali donatorima da pošalju svoje priloge, objavljujemo broj telefona Marijane Sušić, od koje možete dobiti i dodatne informacije: +381 60 403 69 44.

Ne znamo da li zato što je verovala da sve dok se leči od tako teškog malignog oboljenja mora biti spremna na poboljšanja i pogoršanja ili što nije želela svojim strahom i željom da što pre krene na put koji će joj olakšati muke i spasti život, još više uznemiri porodicu.


Ne znamo ni da li je sestra Caca u tim teškom danima i noćima mislila i na čitaoce "Vesti", posumnjala da su je prepustili brizi familije i sugrađana. Znamo, međutim, da, ukoliko su je i takve misli morile, ubuduće više neće. Posredstvom naše Redakcije stiglo je za ovu po dobru čuvenu sestru iz Medicinskog centra Studenica, brižnu majku i suprugu, 50 evra od Miloša Pilipovića iz Hamburga i 150 australijskih dolara iz Melburna. O donatorki znamo jedino da se zove Dragica.


I ovog puta kontaktirali smo Marijanu Sušić, čija briga i nega bolesne sestre izaziva poštovanje, ali i angažovanost na obezbeđivanju sredstava i nalaženje vremena da joj na tim dugim putovanjima punim neizvesnosti bude pratnja, oslonac kad pod pritiskom bola i nemoći počne da posrće.


- Poslednjih dvadesetak dana bila sam okupirana negom Cace i pokušaju da je izvučem iz krize kako bi uopšte bila u stanju da putuje i primi terapiju. Iako je lečenje u uzročno-posledičnoj vezi sa novcem, njega sam nekako zanemarila, možda i zato što sam donela odluku, a ostatak porodice prihvatio, da iduće nedelje otputujemo u Moskvu, makar nedostajući novac i pozajmili. Hvala Milošu Pilipoviću iz Hamburga, s kojim sam se čula telefonom, na održanom obećanju. I Dragici iz Melburna se zahvaljujem jer se i ona potrudila da pozajmica bude manja - rekla nam je Marijana Sušić.


O vraćanju duga razmišljaće kada se vrate iz Moskve i Caca postane pokretljivija i snažnija, kad joj se govor poboljša, kada se pokažu svi očekivani efekti šeste terapije, bez obzira na mesec dana zakašnjenja.
 

Nedostaje 1.300 evra

U dosadašnjem toku akcije za Svetlanu - Cacu Stefanović prikupljeno je oko 3.200 evra, računajući sve donacije iz dijaspore i njenog zavičaja u ovoj valuti, što znači da nedostaje oko 1.300 evra. Vremena za čekanje Caca više nema, a ni zemljaci koji su planirali da joj pomognu, jer pitanje je gde i od koga pozajmiti pozamašnu sumu u gradu gde nezaposlenost i besparica caruju. Zato je svaki evro, svaki dolar ili franak sada ogroman. Što je manja suma koja se traži na zajam, veće su mogućnosti da bude dobijena.

 

 

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online