Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 25.03.2013.
12:00
S.S. - Foto: A

Borba za život se nastavlja

Posle poslednjeg pregleda u KBC Bežanijska kosa pre polaska u Palermo, u Dopisništvo "Vesti" došla je 38-godišnja Slavica Obradović iz Beograda, rodom iz Nove Pazove. Ova mlada žena, koja od najranije mladosti boluje od teške i retke autoimune bolesti jetre, preuzela je 50 švajcarskih franaka koje joj je poslao Milenko Šipka iz Oberohdorfa i poželeo uspešno lečenje.

- Kako je lepo kada neko ko vas ne poznaje oseti potrebu da vam pomogne. To vam daje sigurnost da ćete uspeti u onome što želite. Ovaj odlazak u Palermo silno sam želela i čini mi se, zato se i prikupilo 14.000 evra koliko košta pet dana bolničkih ispitivanja. Zdravim ljudima teško je shvatljivo da u ovom času najviše na svetu želim da italijanski lekari prihvate da me operišu - kaže Slavica Obradović, blaženo se smešeći.
 

Taj osmeh omogućio joj je da u stalnoj borbi sa bolešću odnosi pobede. Najveća je bila rođenje sina Viktora koji sada ima pet godina.

- I najteža bolest može se pobediti. Potrebno je samo postaviti visok cilj i stalno se boriti da ga dostigneš. Od odluke da postanem majka nisam odustala iako je 90 odsto lekara odbijalo da mi vodi trudnoću. Sada kada imam sina, zdravog, divnog, pametnog, imam ne samo želju nego i obavezu da živim što duže, a da bih to mogla neophodno je bolesnu jetru zameniti zdravom - rekla je Slavica Obradović koja je u nedelju otputovala u Palermo, zahvalna svim dobrim ljudima dobre volje bez kojih to ne bi bilo moguće.
 

A kada se vrati, Slavica Obradović znaće kojim od dva puta mora da ide. Ukoliko operacija ne bude moguća, ostaje joj da se snagom volje i konvencionalnim lečenjem i dalje bori za svaki dan života, a ako joj hirurški zahvat bude zakazan, pred njom i njenom porodicom je nova bitka za obezbeđenje novca, ovoga puta 120.000 evra.

- O tom - potom. Jedino što znam jeste da se neću bolesti prepustiti i da ću se boriti da je pobedim do poslednjeg daha - rekla je ova teško bolesna, ali izuzetno jaka žena i majka.
 

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Veliko hvala Švajcarcima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online