Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 10.02.2013.
04:34
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: A

Krava im uginula od gladi

Samo dan nakon što je u "Vestima" objavljena potresna priča samohrane majke petoro mališana Božane Aleksić iz Donjih Garevaca kod Prijedora u čijem sirotinjskom domaćinstvu gladuju deca, ali i životinje koje bi trebalo da ih prehrane, naš plemeniti čitalac Radovan Kapetinić iz Kasela javio se sa konkretnim predlogom.

Nadaju se da će bar telo preživeti: Božana Aleksić sa sinom
 

- Duboko me dirnula fotografija zabrinute žene i mršave kravice. Voleo bih da stupim u kontakt sa plemenitim čovekom Darkom Šandarom koji je Božaninoj deci poklonio kravu, da mu pošaljem novac kako bi kupio hranu neophodnu nesrećnoj životinji - rekao je u jednom dahu Radovan Kapetinić, rodom iz Virovitice.


Dopisnica "Vesti" iz Prijedora požurila je da ovom vešću obraduje Božanu Aleksić, pozvala je, ali je sa druge strane čula uplakanu ženu.

Kontakt telefon

 

Nevolje nikako da zaobiđu Aleksiće. Nedavno im se pokvarila pumpa, pa vode nema ni u kući, ni u dvorištu. Da bi napojila tele i kozicu, koju je ranije dobila, Božana vodu dovlači sa udaljenog bunara. Ali svi njihovi problemi ovih dana su u senci događaja koji ih je veoma potresao. S obzirom na to da su se brojni čitaoci interesovali da uspostave kontakt sa ovom porodicom, telefon je: +387 65 172 870.

- Uginula je naša kravica. Iako je hrana stigla sa farme Farmland iz Topole od vlasnika Darka Šandare i uprkos pokušajima veterinara da je spasi, pomoći nije bilo. Bili smo toliko radosni kada smo je dobili. A tek kada se otelila! Sada smo tužni, teško nam je da zaustavimo suze. Veterinar kaže da je uginula zbog neuhranjenosti. Izgubila je kalcijum, vitamine i ostala bitna svojstva. Moram bar ovo tele da spasim. Hranim ga mlekom u prahu na cuclu, dok ne bude znalo da liže brašno i mekinje. Ne znam kako ću i do te hrane doći - tuguje i ponovo strepi Božana Aleksić.


Držanje rasne krave holštajn zahtevalo je ipak mnogo bolje uslove i ishranu, posebno mesec dana pre nego što se otelila, a i nakon toga. Božana to nije mogla da joj pruži. Ishrana je bila nedovoljna, a i uslovi u kojima je ležala su bili katastrofalni. U improvizovanoj štali od okoraka bile su lokve vode i nesrećna životinja se mučila.
- Darko Šandara mi je rekao da ne plačem, da će mi nabaviti za 15 dana drugu kravu - kaže Božana, ali stari problemi ostaju.


Prema rečima veterinara, rasna krava nije za uslove koje Božana ima. Moglo bi se desiti isto. Bolje bi bilo, smatra on, da im se obezbedi obična bosanska bušica koja bi lakše podnela teške uslove.


Naš plemeniti čitalac iz Kelna se rastužio kada smo mu preneli šta se desilo, ali nije odustao od želje da stupi u kontakt sa Darkom Šandarom.
- Možda zajedno možemo da pomognemo. Hrana će biti potrebna teletu, ako ono poraste deca će imati bar mleka. Teška je sirotinja. Voleo bih da deca Božane Aleksić ne gladuju, jer sigurno postoji način da im se pomogne - kaže Radovan Kapetinić.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka pomoć mnogo znači
HUMANITARNI MOST Deca su naša budućnost
HUMANITARNI MOST Marljivo štedi za zimu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online