Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 08.02.2013.
12:00
S.A - Foto: A

Mile dolazi u posetu Milanu

Mladom muzičaru 32- godišnjem Milanu Stefanoviću iz Jagodine, koji se poslednjih godina hrabro bori sa teškom bolešću, amiotrofičnom lateralnom sklerozom, stigla je nedavno na kućnu adresu donacija njegovog zemljaka Mileta iz Jagodine, koji živi i radi u Italiji.

MORA U BOLNICU ZBOG PROBLEMA
SA DISANJEM: Milan Stefanvić

Ovaj plemeniti čovek poslao je 100 evra nekada perspektivnom harmonikašu, kome je bolest uskratila mogućnost da živi od muzike, iako su mu na tom polju predviđali blistavu budućnost. Obećao je da će uskoro doći u zavičaj i da će ga posetiti.


Teško neurološko oboljenje brzo napreduje, a Milan jedinu nadu vidi u transplantaciji matičnih ćelija koju bi trebalo obaviti što pre, dok je još u stanju da ovu intervenciju podnese.


Ali jedna transplantacija na klinici u Beču košta 10.000 evra, a Milan zahvaljujući dobrim ljudima ima samo deo potrebnog novca. Ipak, zahvalan je humanim zemljacima i na tome i ubeđen da će mu pomoći da u najskorije vreme ipak ode na svoj put nade u Austriju.

Kontakt adresa

 

Ako želite da podržite akciju pomoći za Milana Stefanovića kontakt možete ostvariti putem telefona: +381 63 814 2832. Adresa je: Ulica kneza Miloša 2/3, 35.000 Jagodina. Na usluzi vam je i Redakcija našeg lista.

- Milanu ne samo da atrofiraju mišići, već se to dešava i sa unutrašnjim organima. Ima velikih problema sa disanjem, ovih dana doći ćemo i u Beograd na Kliniku za pulmologiju gde će lekari pokušati da mu pomognu. Očajna sam jer ne mogu da mu pomognem. Čekala ga je sjajna karijera, a doživeo je da ga bolest veže za krevet i gotovo uništi snove. Verujemo da bi odlazak na transplantaciju mogao bar malo da ublaži njegove muke - kaže Milanova majka Mirjana koja je sve podredila svom nesrećnom sinu, spremna da ode i na kraj sveta samo da mu nađe lek.


Prodala je i stan, kako kaže, da bi ga vodila po banjama i kupovala lekove. Sada su podstanari i žive od socijalne pomoći i dodatka za tuđu negu koji iznosi 260 evra.
Milanu sudbina nije bila naklonjena, rođen je u Paraćinu, a kada su mu se roditelji razveli, živeo je jedno vreme u Ćupriji, pa u Jagodini. Muzika je bila njegov život, verovao je da će majci koja se mučila da ga školuje postati čvrst oslonac, da će moći da joj uzvrati za svu brigu i ljubav, jer otac ga je potpuno zaboravio. A onda je stigla bolest. I prijatelji koje je sticao tokom uspešne, ali kratke karijere, su nestajali. Ostali su samo on, majka i zrno nade koje je stiglo sa humanim ljudima spremnim da mu pomognu.
 

Čim dođe u Beograd, Mirjana Stefanović će preuzeti donacije koje se nalaze u "Vestima", a mi verujemo da će ih u međuvremenu biti još, kako bismo Milanu pomogli da ode na transplantaciju matičnih ćelija u Austriju.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online