Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.12.2012.
12:00
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: A

Tri prijatelja, tri velika srca

Tri prijatelja, koji godinama žive i rade u Parizu, odlučili su da pomognu Dejanu Miloševiću iz Vranja, bivšem ratniku obolelom od vijetnamskog sindroma i njegovoj majci Vesni, donacijom od 300 evra. Čim je stigao u Beograd, Petar Vitošević doneo je novac u Dopisništvo našeg lista.

ČETIRI DECENIJE U FRANCUSKOJ:
Petar Vitošević

- Zoran Radovanović, Roćko Manović Gradimir i ja smo se dogovorili da pomognemo Dejanu, jer nas je veoma dirnula njegova sudbina. Mladić koji je imao hrabro srce da brani svoj narod sada vodi bitku sa teškom bolešću, a najčvršći oslonac mu je majka Vesna koja je i sama lošeg zdavlja. Uz sve to, na njihova pleća navalilo se i siromaštvo. Inicijativa za pomoć je bila Zoranova, ali smo mu se od srca pridružili Roćko i ja, a Dejanu želimo pre svega da ozdravi i da zna da nije sam - rekao je Petar Vitošević u "Vestima".


Za više od četiri decenije, koliko živi i radi u Francuskoj, Petar nikada nije zaboravio svoj zavičaj. A potekao je iz Orahovca na Kosovu, iako je daleko od rodne grude bole ga rane njegovih sunarodnika.

Prvo lekovi, pa ostalo...

 

Vesna Milošević veoma se obradovala kad smo je obavestili o vrednoj donaciji iz Pariza. Ovaj novac dopisnik "Vesti" lično će uručiti Miloševićima ovih dana.
- Hvala dobrim ljudima iz Francuske na pomoći. Nama je najvažnije da imamo za lekove, a sve ostalo je na drugom mestu - kaže ona.

Učestvovao je, kaže, u brojnim humanitarnim akcijama, ali o tome ne voli da priča. Uveren je da je prava sreća u darivanju i davanju onima koji nemaju, kao i da je vraćanje nade onima koji su je izgubili obaveza svakog plemenitog čoveka.


A u skromni dom Miloševića u vranjskom naselju Črenac nada je stigla zahvaljujući brojnim čitaocima našeg lista koji im redovno pomažu i koji su, poput trojice prijatelja velikog srca iz Pariza, osetili potrebu da im bar malo olakšaju surovu svakodnevicu. Majka i sin često nemaju novca ni za najosnovnije potrepštine. Vesna povremeno radi u Jumku kao kuvarica, ali plate mesecima kasne.


Dejan pati od hronične upale zglobova na nogama. Mora redovno da pije lekove. Ponekad prošeta do grada, posle čega mu zglobovi oteknu, pa se šetnja pretvori u pravu moru. Nesrećan je jer ne može mnogo da pomogne majci, posebno kod nošenja vode sa česme ispred zgrade. I dalje žive u bespravno useljenom stanu na drugom spratu koji, kao ni ostali, nije priključen na vodovodnu i elektromrežu. A Vesnu, umornu od života i svakodnevnih nevolja, bole ruke i noge koje su već deformisane od reume. Zato svaka podrška Miloševićima mnogo znači i vraća im volju za životom.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nesreća nesreću stiže
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online