Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 01.12.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Imena razna, a želja jedna

Mali Prijedorčanin Nikola Dunović imao je tek nešto više od mesec dana kada je zauvek sklopila oči njegova hrabra majka Jelena Trikić koja je, da bi ga donela na svet, odbila da nastavi lečenje hemioterapijom. O velikoj majčinoj žrtvi, saznaće kada odraste, ali u ovom teškom trenutku veliko breme je na njegovom tati Goranu koji će morati da mu bude i otac i majka.

Jedina fotografija: Jelena sa sinom
 

Da bi mu bar malo olakšala život i pružila moralnu podršku, dugogodišnja verna čitateljka "Vesti" Dragana Vujić iz Salcburga pokrenula je među svojim radnim kolegama u austrijskoj firmi Madžir&Co akciju i prikupila 600 evra.


- Najčešće sam sama davala priloge za štićenike Humanitarnog mosta, nekad više, nekad manje, zavisno od trenutne situacija. Ovog puta sam uradila drugačije i vrlo sam zadovoljna. Nisam morala kolege dva puta da ih zovem da mi se pridruže. Rado su prihvatili da pomognu malom Nikoli koji je samom početku života doživeo strašan udarac sudbine.

Dar iz Badena

Novčanu donaciju od 50 švajcarskih franaka Jeleni Trikić poslao je i Banjalučanin Milenko Šipka koji živi i radi u Badenu, dok se mlada žena poslednjom snagom borila za život.
Ovaj prilog biće u najskorije vreme poslat u Prijedor njenom sinu Nikoli i suprugu Goranu kome će dobro doći jer sada mora da obezbedi sve što je bebi potrebno po dolasku kuću.

- Pokazali su da imaju veliko srce. Posebno moram da se zahvalim mom humanom kolegi Mići Stanareviću koji mi je pomogao da organizujemo i prikupimo novac. Veoma volim decu i volela bih da mogu da pomognem svim mališanima u teškoj materijalnoj situaciji ma gde da žive, u bilo kojem kraju sveta. A nesreća malog Nikole nikoga nije mogla da ostavi ravnodušnim. Razgovarala sam sa njegovim ocem, neutešan je. Naravno, svestan je da zbog sina mora da bude hrabar i da se bori za njegovu budućnost.

- Kada u decembru krenem put rodne Banjaluke, otići ću i do Prijedora da vidim malog Nikolu, novac uručim ocu i obradujem ih korisnim darovima. Sada im je sigurno veoma važno da znaju da nisu sami - kaže Dragana Vujić koja je sa roditeljima na prikupljenu donaciju dodala još 200 evra.

Nisu mogli ostati ravnodušni: Dragana Vujić sa kolegaam iz frime Mayir&Co
 


Kada ove zime stigne u Republiku Srpsku svojim štićenicima uručiće i spisak sa imenima donatora i preneti i njihove dobre želje. To su: Herbert Landauer (majstor), Vladan, Jasmina, Slaviša, Ljerka, Bilja, Nenad, Jadranka, Mara, Vahid, Jasmina, Safija, Leni, Snježa Mitrović, Ružica Kondić, Meri, Sanja, Dinka, Ranko, Marta, Enes, Maki, Goran, Aleksandar, Hasan, Zehra, Žika, Mile, Zoka, Slađa, Milijada, Slađa Hodžić, Milenka, Vesna, Spomenko, Džemka, Zorica, Rasema, Jelena, Nenad, Elida, Bili, Jasmina, Ljubica, Anka, Stojanka, Stanojka, Armina, Saja, Cuki, Matias, Stojan, Ana, Ivica, Snježa, Mikica, Kija, Almira, Petra, Đulsa, Bilja Milićević, Vesna, Mikica, Semka, Nikola, Branka, Mirhad-Rođo, Danijela, Vekija i Mićo Stanarević. Na spisku donatora su i Draganini prijatelji iz Kragujevca Verica i Jovan Rosić.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Goranu Dunoviću sigurno neće biti lako da sa skromnom nastavničkom platom podiže sina, nedostajaće mu i supruga, njena nežnost, ljubav i hrabrost, svi oni lepi trenuci koje su imali pre nego što je bolest, maligni tumor mozga, zauvek uništila njihove snove. Ipak, Jelena je Goranu ostavila najlepši dar i uspomenu, dete - plod njihove besmrtne ljubavi.


Dragana Vujić je prva u dijaspori pokrenula akciju za pomoć malom Nikoli, odmah posle vesti o Jeleninoj smrti. Verujemo da će biti još mnogo onih koji će poželeti da na svoj način, samostalno ili sa prijateljima, pomognu ovom dečaku da poraste i bude ponosan na svoju majku hrabrost.
 

Sa Kube praznih kofera!

Dobro se dobrim vraća, a Dragani Vujić se to na najlepši način obistinilo. Jer, za roditelja nema veće radosti nego kada u detetu prepozna sve one osobine koje je želeo da mu usadi. Draganin sin, koji na proleće puni 18 godina, majku je prijatno iznenadio i učinio je veoma ponosnom kada se ove godine sa Kube vratio praznih kofera!
- Odmor je bio divan, ljudi veoma ljubazni, ponosni, ali žive u veoma teškim uuslovima. Moj sin je odlučio da im uoči povratka pokloni sve što je imao kod sebe, uključujući i 300 evra džeparca. Tamo su ga svi zavoleli, a ja sam radosna što moje dete raste u zdravog, mladog čoveka spremnog da pomogne ljudima u nevolji - kaže Dragana Vujić.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nikola je svima zarobio srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online