Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 31.10.2012.
12:00
S. Sarajlija - Vesti - Foto: A

U toploj odeći i toploj kući

Paket pun lepe odeće, kutija leka "buspar" i 20 evra, koje je poslala Dana Vacev iz Minhena sa ćerkama Dijanom i Manuelom na kućnu adresu Čolića u Ljubeselo kod Topole, danima su bili predmet priče majke i sina.

NEIZMERNO ZAHVALNI: Aleksandar i Ljiljana Čolić
 

Tridesetdevetogodišnji Aleksandar, oboleo od ubrzanog starenja mozga, sve manje ima tema za razgovor. Nemogućnost samostalnog kretanja i otežani govor odvojili su ga od društva vršnjaka, a i 59-godišnju majku Ljiljanu stiže teret napornog rada i nesrećnog života pa sve manje može da odlazi i čisti tuđe stanove ili nadniči u vreme poljskih radova, odakle se vraćala sa pričama o ljudima koje je sretala i njihove pozdrave Aci donosila.

Praznik za dušu

 

Protekle nedelje Aleksandra Čolića posetio je i njegov višegodišnji dobrotvor Vlada Petrović iz Pariza.


- Aca se Vladi kao dete obradovao, a ja sam mu neizmerno zahvalna. Došao je u rodnu Topolu da sa familijom proslavi Svetu Petku, njihovu krsnu slavu. Iako je imao pune ruke posla i kuću punu gostiju, našao je vremena da dođe do nas. Doneo je Aci lekove, po dve kutije tableta "buspar" i "coenzim Lj" i dao mu 3.000 dinara. Da živim još 100 godina ne bih se tom čoveku mogla odužiti na svemu što je učinio i čini za nas u proteklim godinama, na svim posetama koje su mom usamljenom sinu praznik za dušu - kaže Ljiljana Čolić.

- Popušta i moje zdravlje, ali ne smem ni da pomislim da legnem. Aca je bez mene izgubljen. Jeste da nam je jedini prihod njegova invalidska penzija, manja od 100 evra, i da nam mnogo nedostaje ono što sam ja doskora uspevala da zaradim, ali nije bezbedno ni njega ostavljati samog kod kuće. Jasno je da nismo gladni, žedni i bosi, da Aca ima redovnu terapiju jer nam tako nesebično pomažu već godinama čitaoci "Vesti". Pošiljka Dane Vacev dirnula nas je do srca. Sve što je spremila za nas ponela je iz Nemačke u rodni Dimitrovgrad, a iz tamošnje pošte poslao nam je njen brat i od svoje plate dodao 1.000 dinara. I njemu smo zahvalni na trudu i novčanom prilogu. Imam utisak kao da smo sa celom Daninom porodicom u srodstvu, toliko se trude da Aci i meni bude bolje - kaže za "Vesti" Ljiljana Čolić, koja je pre desetak godina ostala bez posla, gotovo istovremeno kada joj se sin razboleo i tako mlad morao da bude penzionisan.


Da vedro raspoloženje bolesnog sina i majke nemoćne da mu pomogne potraje, pobrinula se Srpska bratska pomoć iz Kanade uputivši jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 513 kanadskih dolara.


- Rekla sam Aci da nas je sam bog pomilovao kad nas je na listu štićenika stavila ova srpska humanitarna organizacija iz Kanade na čelu sa Branislavom Živanovićem. Tri do četiri puta godišnje dobijemo sumu kojom rešimo jedan veliki problem. Sad nam je isplaćeno 43.000 dinara pa ćemo kupiti drva i biti mirni do proleća - kaže Ljiljana Čolić, ne propuštajući da se zahvali ne samo porodici Dane Vacev i članovima Srpske bratske pomoći Kanade nego i svim plemenitim zemljacima, ali i "Vestima" u kojima je objavljena priča o njihovim mukama.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bez vas ne bi bilo ni Ace
HUMANITARNI MOST Praznik za oči i dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online