Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 02.10.2012.
12:00 >> 07:04h
Lj. M. - Foto: A

Ne plaši se više zime

Ranku Majstoroviću iz Omarske ekipa "Vesti" je uručila pomoć od 50 evra koju mu redovno šalje anonimni donator iz Nemačke i donaciju anonimne čitateljke iz Liverpula od 100 AUD.

Ranko Majstorović

Zahvaljujući dobrim ljudima ovaj skromni čovek uspeće da zimu dočeka u toploj kući.


- Planirao sam da od ovog novca, kao i od onog što sam od letos sačuvao, kupim šest metara drva za zimu. Moram da platim i rezanje drva jer sam star i nemoćan, a unuk još nejak, ima 12 godina. Ali, hvala dragom bogu i ovim ljudima što mi pomažu, šta bih da nije njih. Ne mogu im se nikada dovoljno zahvaliti koliko su mi valjali i pomogli. Znam da donatori imaju i svoje obaveze, a ja nisam jedini siromah. Ima još toliko sirotinje i bolesnih koji vape za pomoć i zato sam im još zahvalniji što su odabrali baš mene. Velika je stvar danas dobiti i 10 evra jer za njih mogu kupiti vreću brašna i biti miran mesec dana, a kamoli ovoliki novac - govori Ranko.


Uvek rado pominje svog unuka Marka i kćerku Božanu sa kojima živi i stalno ističe da su ih donatori spasli.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

- Da nije bilo vaših čitalaca koji su mi pomogli nikada više ne bih imao struju. Sada moj unuk rado dovede drugove u kuću, pa se igraju na kompjuteru i druže se. A kada nam je dve godine bila isključena struja, stideo se da bilo koga dovede. Govorio je: "Kako ću ja dovesti drugove kad ni svetla nemamo, a svećica se za čas ugasi" - seća se Ranko.


Već je isplanirao na šta će potrošiti sledeću donaciju, ako je dobije.


- Ako dođe, dođe, a ako ne dođe opet hvala ljudima od srca i na ovome do sada što su učinili za mene. Nameravam da štedim do Nove godine da kupim pečenicu za Božić i nadam se da ću uspeti da dočekam ovaj veliki praznik kako dolikuje našim običajima - ističe Majstorović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malo za Ranka, malo za Marka
HUMANITARNI MOST Poziv nepoznatom dobrotvoru
HUMANITARNI MOST Iskra ljubavi i dobrote
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online