Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 25.09.2012.
12:01
B. Miličić - Vesti - Foto: Vesti A

Nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno

Na svaki apel za pomoć za koji sazna da stiže iz otadžbine, Marija Gavrilović iz Minhena odaziva se s namerom da lično, u krugu prijatelja i poznanika, među kojima su i Nemci, prikupi nešto novaca. Tako je u akciji za Darija Bulata, koji je u međuvremenu, na njenu veliku žalost preminuo, sakupila 1.350 evra.

Boluje od tumora na mozgu: Anđela Janković
 

Iako novac nije otišao onom kome je namenjen, pojavili su se novi apeli i nevoljnici, pa je Marija Gavrilović 1.000 evra poslala Danieli Savić sa Kosova, koja živi u Negotinu i ima bolesnu šestomesečnu kćerkicu Snežanu, a 300 evra devetogodišnjoj Anđeli Janković iz Zemuna koja boluje od tumora na mozgu.


- Zahvaljujući ljudima dobre volje iz mog okruženja sakupila sam 1.300 evra za Darija Bulata, ali je on, nažalost, preminuo. Rešila sam da taj novac pošaljem onima kojima je to u ovom času takođe potrebno. Daniela Savić je izbegla sa Kosova i živi u Negotinu, a njena šestomesečna beba Snežana boluje od epilepsije. Osim toga, na posebnom je režimu ishrane. Možda će Danieli i njenom suprugu Tomislavu ovaj novčani prilog malo olakšati svakodnevne muke, a nameravam da pošaljem i jedan paket mleka za bebu - kaže Marija Gavrilović.
 

Prijateljica iz Beča

Novčanu pomoć Anđeli Janković najavila je i Mirjana Petrović iz Beča.
- Ja sam prijateljica Anđelinih roditelja, a tek iz "Vesti" sam saznala za nevolju koja ih je snašla. Ne uspeva mi da stupim sa njima u kontakt. Možda možete vi da mi pomognete? - rekla je novinarima Humanitarnog mosta naša čitateljka.
Tražene podatke je dobila i mi se nadamo da je veza prekinuta veza ponovo uspostavljena i da reči prijatelja prijati Jankovićima koliko i donacija.

Pre nedelju dana novac je poslat Savićima, a u isto vreme i 300 evra pomoći Anđeli Janković kojoj bi trebalo u Istanbulu da bude operisan tumor na mozgu, zašta je potrebno 38.000 američkih dolara li.


Pored toga, Marija Gavrilović je pokrenula akciju da se obezbedi trajni smeštaj, odnosno krov nad glavom Zorici Pecirep, samohranoj majci iz Višegrada. Kako se radi o većoj sumi potrebnih para za kupovinu kuće na gradskoj periferiji, Marija 28. septembra organizuje humanitarno veče u Minhenu na kome će pokušati da prikupi nešto više novca.


- Bila sam u Višegradu kod Zorice Pecirep ovog leta i kupili smo školske knjige njenoj deci, ali i nabavili jednu količinu hrane i svega što je potrebno za svakodnevni život porodice. Ako ovaj put ne bude bilo značajnijeg novčanog priloga, nameravam da ponovo 30. novembra organizujem humanitarno veče za Zoricu Pecirep i njenu decu - kaže Marija Gavrilović.


Tako ona istovremeno pokušava da pomogne ljudima u nevolji na više strana i ne posustaje u svojim namerama da makar i nakratko ublaži muke onima kojima je pomoć potrebna i obraduje ih saznanjem da postoji neko na koga mogu da računaju.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Predah pred nove izazove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online