Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 21.09.2012.
12:00
S.S. - Foto: A

Dva koraka napred, jedan nazad

Posle nedelju dana provedenih krajem avgusta u rodnom Beogradu, sa bratom, bakom i dekom, jednogodišnji Sergej Milićević, oboleo od tumora na mozgu, vratio se u Istanbul, gde je lečenje započeo početkom godine.

PONOVO RAZDVOJENI:
Sergej i Rastko Milićević

Mališan je ponovo u bolesničkoj postelji, a otac i majka bdiju kraj njegovog uzglavlja. Odmah po povratku, podvrgnut je pregledu magnetnom rezonancom.


"Rezultat je pokazao da je zaustavljen rast tumora, ali je porasla cista koja je i ranije, kako nam je tek sada rečeno, postojala. Naša očekivanja bila su znatno veća što se tumora tiče, a da ne govorim koliko nas je saznanje o postojanju ciste dodatno uznemirilo. Usledio je pregled kod neurohirurga. On nas je ohrabrio uverivši nas da je postignut značajan napredak u lečenju tumora, primarne bolesti, a ukoliko cista nastavi da raste ukloniće je laparaskopskom ili endoskopskom intervencijom. U međuvremenu, lečenje je nastavljeno hemioterapijom koja će trajati naredna tri meseca, kao i naš boravak ovde...", napisala je Jasna Milićević-Jelenković u pismu upućenom našem beogradskom Dopisništvu i svim Sergejevim dobrotvorima.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Tako saznajemo i da "Sergej lagano raste i razvija se, a energija koju mu je priroda dala čini ga jakim i hrabrim dok prolazi kroz teška iskušenja. To i nama daje snagu i strpljenje da istrajemo...".


Misli majke Jasne usmerene su i ka starijem sinu Rastku koji je, u njihovom odsustvu, kod deke i bake. Uz neizbežnu brigu, ona gaji nadu da će se Rastko izboriti sa obavezama koje škola nameće.


"Naravno, kao i do sada zahvaljujemo se svim donatorima. Veoma nam je žao što nećemo upoznati Ninu Ljiljak dok je u Beogradu...", piše majka Jasna, a donaciju dobrotvorke iz Australije, kao i Vladimira Dunjića iz Kelna, preuzeo je Iva Jelenković, Sergejev deda. 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Još jedna Sergejeva pobeda
HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online