Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 19.09.2012.
12:00
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: A

Podrška za tri generacije

Istoga dana na stranici Humanitarnog mosta objavljene su priče o tri štićenika "Vesti" kojima naši verni čitaoci već dugo i redovno pomažu. Tog dana možda se sa njihovim sudbinama prvi put susrela i dobrotvorka iz Liverpula, predgrađa Sidneja, koja je poželela da svoj trojici pomogne. Verovatno je bilo teško odlučiti se samo za jednoga jer su svi u veoma teškoj situaciji, a pripadaju potpuno različitim generacijama.

MILJENIK ZAMLJAKA: Nikolaj Milenković

Prvi je četvorogodišnji dečak Nikolaj Milenković iz Lapova, rođen sa spinom bifidom, drugi je 37-godišnji Dejan Milošević iz Vranja koji se u najboljim godinama suočio sa vijetnamskim sindromom, posledicom vremena provedenog na ratištima, a treći je starac Ranko Majstorović iz Omarske koji pozne godine živi u siromaštvu, starajući se o bolesnoj ćerki i unuku, jedinoj svetloj tački. I zaista, kako odlučiti, kada je svima pomoć neophodna?


Evo kako je to uradila naša čitateljka.
Prilog od 150 australijskih dolara donatorka je namenila malom Nikolaju za odlazak u Beč i transplantaciju matičnih ćelija za šta sada nedostaje oko 5.000 evra. Nedostajalo bi i mnogo više da se našem pozivu nisu odazvali brojni ljudi dobre volje širom sveta. Nisu mogli a da ne pruže podršku mališanu koji je rođen sa spinom bifidom, osam puta je operisan, a u glavici ima cevčicu koja sprečava zadržavanje tečnosti... Njegovi roditelji Bojan i Monika sve nade polažu u odlazak u Beč na transplantaciju matičnih ćelija, verujući da bi ova relativno nova metoda mogla da preokrene život njihovog mezimca i olakša mu budućnost.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

MLADOST U BOLESTI:
Dejan i Vesna Milošević

I Dejan Milošević i njegova brižna majka Vesna obradovaće se novčanoj donaciji od 100 australijskih dolara koje im stižu iz Liverpula. Redovnih prihoda nemaju, a bolest odavno ne napušta njihov skromni dom. Dejan sve teže hoda zbog problema sa zglobovima, a majka nikako da dočeka penziju do koje je ostalo još dve godine. U nekada uspešnom preduzeću Jumko gde radi, zaposleni već mesecima nisu primili plate. A živeti se mora...

Kada ova donacija stigne u Vranje, Vesna će je sigurno odvojiti za kupovinu ogreva, jer u stanu u kojem nelegalno žive nemaju grejanja. Verovatno je i njen vapaj, nedavno objavljen u "Vestima", dirnuo dobrotvorku iz Liverpula da joj pomogne, jer sem dobrih, nepoznatih ljudi, Miloševići nikoga nemaju.


Sa udarcima sudbine bori se i Ranko Majstorović, koji ovih dana takođe razmišlja kako da obezbedi novac za drva jer zime u Potkozarju znaju da budu oštre, a on je zabrinut za unuka Marka i bolesnu ćerku Božanu. Uz ovu donaciju od 100 australijskih evra koju je i njemu poslala dobrotvorka iz Liverpula, sigurno će imati brigu manje.

Umesto za oglas, prilog za Nikolaja!

 

"Vestima" se nedavno javila i čitateljka Lj. A. iz Bazela u Švajcarskoj koja je u pismo stavila 100 franaka zamolivši nas da objavimo jedan oglas lične prirode, a da ostatak novca uručimo nekom detetu kome je pomoć neophodna. "Vesti" su odlučile da oglas objave besplatno, kako bi celokupna suma otišla Nikolaju Milenkoviću.


- Meni je važno da novac uručite nekom bolesnom detetu. I sama sam roditelj, moj sin je već odrastao. Nedavno je imao zdravstvenih problema i oboje smo to veoma teško podneli. Zato razumem roditelje koji se bore za zdravlje svoje dece i želim da im pružim podršku - rekla je naša plemenita čitateljka, rodom iz Topole.


Redovna pomoć iz Nemačke 

 

Čitalac "Vesti" iz Nemačke, koji želi da ostane anoniman, i koji redovno šalje pomoć Ranku Majstoroviću i Dejanu Miloševiću poslao je ovih dana 90 evra da ih podelimo njegovim štićenicima. Bivši ratnik iz Vranja i starac iz Omarske svakog meseca mogu da računaju na njegovu pomoć sve dok im je potrebna, poručuje naš verni čitalaca, poželevši svojim štićenicima dobro zdravlje i što manje nevolje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Susret nepoznatih prijatelja
HUMANITARNI MOST Nesreća nesreću stiže
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online