Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 13.09.2012.
12:00
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: A

Nije ih trebalo dva puta moliti

Porodica četvorogodišnjeg Mihaila Grbića iz Maljevića kod Mionice, obolelog od cerebralne paralize, ovih dana čini sve kako bi se suma koja nedostaje za odlazak ovog mališana u Beč na transplantaciju matičnih ćelija umanjila. Sada nedostaje oko 3.000 evra, a intervencija je zakazana za 25. septembar. Dakle, ostalo je još desetak dana...

UVEK SPREMNI DA POMOGNU: Ivanka i Slobodan Vujić
 

Nedostajalo bi i više da nedavno iz Australije nije stigla donacija plemenitih zemljaka koji su u Melburnu prikupili 2.550 australijskih dolara.


Miloš Todorović, Mihailov deda, obratio se svima za koje je mislio da mogu i žele da pomognu njegovom unuku. Telefonom je pozvao i Ivanku Vujić, sestru svog dobrog kolege, i zamolio je za pomoć. Plemenita zemljakinja već je posredstvom "Vesti" saznala sa kakvim se problemima bori mali Mihailo i nije je trebalo dva puta moliti. Krenula je u akciju i novac je brzo prikupljen među humanim ljudima, te poslat Mihailu.


- U međuvremenu i stanovnici Valjeva uspeli su da prikupe nešto novca, pa je suma koja nedostaje smanjena na 3.000. Nemamo još mnogo vremena, ali imamo mnogo nade. Verujem da će do polaska, a putujemo 24. septembra sav novac biti obezbeđen - kaže Miloš Todorović, zahvaljujući se svim čitaocima "Vesti" koji su do sada podržali akciju za njegovog mezimca.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924


Godinama traje borba za Mihajlovo zdravlje. Deda Miloš se seća da su roditelji, kada je dečak imao samo šest meseci, primetili da nešto nije u redu, ali prvi pregledi nisu ukazivali na ozbiljne probleme. Kasnije, kad je ustanovljena dijagnoza, cerebralna paraliza, porodica nije mogla da se pomiri sa tim da leka nema. Nadu je probudila transplantacija matičnih ćelija. Prva je obavljena u Diseldorfu, druga u Beču, gde bi trebalo da se realizuje i treća.


- Austrijski lekari kažu da je neophodno bar pet tretmana da bi se osetilo značajno poboljšanje. Ali, mi već sada primećujemo da je Mihailu bolje. Sedi, samostalniji je. To nam daje nadu da u budućnosti može da bude i bolje. Moramo istrajati. Ali, bez pomoći dobrih ljudi sami ne bismo mogli. Samo za jedan odlazak u Beč potrebno je oko 11.000 evra - kaže Miloš Todorović, kome Mihailo nije jedini unuk, ali mu se zbog bolesti najviše posvetio, veoma se vezavši za njega. Dečak je uglavnom u Valjevu, kod bake i deke koji su mu sve podredili, obezbeđuju mu rad sa fizioterapeutom, banjsko lečenje... Kad stane na svoje noge, pridružiće se bratu Đorđu u Maljevićima. Deda Miloš živi za taj dan da se njegov mezimac izbori za srećnije detinjstvo. 

Imena donatora

 

Plemeniti zemljaci iz Melburna, koji su svojim prilozima odlučili da pomogu odlazak Mihaila Grbića na lečenje u Beč su: Nemanja Simić (100), Mihailo Milutinović (100), Dragutin Vulin (100), Dragan Vulin (50), Milutin Petrović (100), Savo Letunica (100), Srećko Serdar (100), Dragan Simić (100), Milan Simić (50), Ljubivoje Putniković (100), Petar Krneta (100), Mladen Ilić (100), Jordan Vujić (100), Tanja Obradović (100), Jovan Marić (100), Dragan Sušić (100), Ivanka, Slobodan i Olivera Vulić (500), te Rade Vujić (500) australijskih dolara.

 

Uručene donacije

 

Milošu Todoroviću su u beogradskom Dopisništvu "Vesti" uručene donacije koje su njegovom unuku poslali: Milenko Šipka iz Badena (50) SFR, baka Vida iz Australije (100) AUD, Dragoljub Babić iz Manhajma (100) evra i Vladimir Dunjić iz Kelna (50) evra.


- Svaki prilog čini nas bližim našem cilju, a to je da Mihailo pobedi bolest. Pomažu nam znani i neznani, svima će moja porodica zauvek biti zahvalna - kaže Miloš Todorović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online