Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 23.08.2012.
12:00
S.S. - Foto: A

Unuk vežba, deda novac skuplja

Novac za odlazak u Beč četvorogodišnjeg Mihaila Grbića iz Maljevića kod Mionice na nastavak lečenja uvećan je za 100 evra.

Draško Kos, Banjalučanin koji radi u Švedskoj, a živi u Norveškoj poželeo je ličnim prilogom da pomogne ovom mališanu, obolelom od cerebralne paralize, a koji će u septembru treći put biti podvrgnut transplantaciji matičnih ćelija.


- Nekoliko puta sam razgovarao sa Draškom Kosom. Kao i svi čitaoci "Vesti", pun je razumevanja za situaciju u kojoj moramo da prikupljamo novac za lečenje unuka. Daje nam punu podršku da nastavimo jer je Mihailo posle dve terapije drugo dete. Sedi sam, glavica mu ne pada, u rukama ima snage tako da može da dohvati i zadrži igračku koju želi. Spazam mišića je popustio, a on je porastao i ojačao. Napredak je vidan i golim okom - priča deda Miloš Todorović kao da želi da ubedi zemljake širom sveta da ulaganje u lečenje njegovog unuka nije uzaludno.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Za mesec dana unuk bi trebalo da bude na bečkoj klinici, a deda da obezbedi 11.000 evra. Uz pomoć zemljaka iz valjevskog kraja i naših humanih čitalaca do sada je skupio oko 7.000 evra. Novca bi bilo i više da se ne plaćaju fizikalne terapije.


- Supruga i ja smo preuzeli na sebe finansijske i većinu drugih obaveza o Mihailu. On je uglavnom kod nas u Valjevu. Mi ga vodimo na vežbe, u banju, radimo sa njim kod kuće sve što uspemo da naučimo od fizioterapeuta. Potpuno smo mu se posvetili. Ćerka Suzana i zet Miloš to ni izbliza ne mogu. U selu žive gde ima mnogo posla i gaje mlađeg sina Đorđa. Kad Mihailo stane na svoje noge biće sa roditeljima i bratom, a kod nas će dolaziti u posetu - kaže Miloš Todorović, uveren da će čitaoci "Vesti" nastaviti da pomažu njegovom unuku tokom lečenja koje će biti dugotrajno, mučno za njega i preskupo za porodicu.
 

Broj telefona

 

Kako Miloš Todorović koordinira prikupljanje donacija za nastavak lečenja unuka, zamolio nas je da objavimi njegov broj telefona: +381 62 877 52 19.


- Ćerka i zet često usmeravaju zemljake iz dijaspore na mene, pa ljudi nepotrebno troše novac na pozive. Kada uspeju da dobiju broj donatora, onda zovem ja - kaže Miloš Todorović.


Da bi se izbegli nepotrebni troškovi i pojednostavili kontakti naših čitalaca sa porodicom malog Mihaila, izašli smo u susret milbi Miloša Todorovića.

 

Nedostaje 4.000 evra

 

Za odlazak u Beč na transplantaciju matičnih ćelija, Mihailu Grbiću nedostaje oko 4.000 evra.


- Osim u čitaoce "Vesti" veliku nadu polažem u vernike SPC. Idu praznici i molio sam sveštenike da pozovu parohijane da daju prilog za lečenje mog unuka - kaže Miloš Todorović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online