Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.08.2012.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: A

Veliki u sportu, veliki u životu

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Bambi Tošić pokazao je da je ne samo veliko sportista nego i čovek ogromnog srca, budući da je sve učinio da se njegov sugrađanin Milan Srdić u Moskvi oseća kao da je kod svoje kuće.

I na utakmicu ga vodio: Zoran Tošić, Milan Srdić i njegov pratilac Aleksandar Stefanovski
 

Mladi invalid, pisali smo nedavno, otputovao je iz Zrenjanina u Rusiju na transplantaciju matičnih ćelija, a osim plaćanja avionskih karata i dočeka na moskovskom aerodromu, Bambi se, i pored brojnih profesionalnih obaveza, trudi da svakodnevno poseti Milana, teško povređenog u saobraćajnoj nesreći pre četiri godine, i sa njim provede svoje dragoceno vreme.
 

Prvi pomaci

- Meni se već primetno dešavaju neke pozitivne stvari, polako osećam dodir i pomeram pojedine mišiće nogu. Imam i neverovatnu volju koja mi daje snagu da ispunim svoje snove i snove svojih roditelja i brata, koji silno žele da me vide na svojim nogama - dodao je Milan Srdić, nekadašnji fudbalski golman, a sada reprezentativac Srbije u bacanju koplja i diska i najverovatnije učesnik Olimpijade u Riju...

 

Akcijom do novca

Da bi Milan Srdić otputovao u Moskvu na transplantaciju matičnih ćelija bilo je neophodno oko 20.000 evra. Njegova porodica taj novac nije mogla da obezbedi, pa su mnogobrojni prijatelji ovog mladića koji pleni sportskim duhom i vedrinom pokrenuli humanitarnu akciju. Ona je brzo prešla granice Zrenjanina i u nju su se uključili ljudi svih profesija i generacija, a njenom uspešnom završetku doprinos su dali i čitaoci "Vesti".

- Zoran je zaista sjajan čovek i veliko mu hvala. Svaki svoj slobodan trenutak koristi da provede sa mnom i mojim drugarom Aleksandrom Stefanovim, koji je u mojoj pratnji i ima ulogu prevodioca. Evo, za vikend nas je vodio na utakmicu njegovog CSKA i Anžija, a posrećilo mu se da baš on postigne gol na toj utakmici i tako presudi pobednika. Uživao sam na prepunom stadionu Lužniki i radovao se sjajnom pogotku i pobedi Bambijevog tima - oduševljeno iz Moskve raportira Milan Srdić, napominjući da je u protekle dve nedelje obavio sve neophodne preglede koji su uobičajeni pred operativni postupak zbog koga je i otišao iz otadžbine.


- Sredinom ove nedelje, ruski stručnjaci najavili su i početak terapija ubrizgavanja matičnih ćelija, a svakako dobra vest jeste njihov veliki optimizam jer kičmena moždina ni na jednom mestu nije prekinuta niti jače nagnječena, tako da postoji velika mogućnost da se moji snovi ostvare i ja ponovo stanem na svoje noge - nastavio je Milan Srdić, dvadesettrogodišnji student treće godine Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu, inače rođeni Zrenjaninac, koji je pune četiri godine nakon saobraćajne nesreće, u invalidskim kolicima.


Inače, operativni postupak ubrizgavanja matičnih ćelija u kičmenu moždinu zahteva najmanje dva ili tri, pa i više ponavljanja, u nekim slučajevima i deset. Ali, kako su optimistički izjavili lekari u moskovskoj klinici, budući da nakon detaljnih pregleda nisu otkrili veća oštećenja, u Milanovom slučaju se može desiti čudo i već nakon samo dve transplantacije moguće je da stane na svoje noge.

Na klinici: Milan Srdić sa fizioterapeutima
 


 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online