Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 28.07.2012.
12:00
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: A

Anja uskoro u Ašauu

Trogodišnja Beograđanka Anja Golubović Karan, obolela od cerebralne paralize, ovih dana je sa majkom Tanjom u Novom Sadu na lečenju Thera suit metodom.

Tri nedelje vežbi naporne su i za bolesnu devojčicu, ali i njenu požrtvovanu majku koja smatra da rezultata ima i da će oni tek posle nekoliko serija biti uočljiviji i širem okruženju. Za sada, Anja je veoma motivisana da uz podršku hoda, što ranije nije bio slučaj, a kako je dečja intuicija gotovo nepogrešiva, majčin optimizam nije bez pokrića.


I dok su one obuzete vežbama, plemenita čitateljka "Vesti", dr Verica fon Pidol iz Nemačke stupila je u kontakt sa kolegom dr Leonardom Doderlainom iz bolničkog centra u Ašauu.


- Dobila sam mejl kojim me ova plemenita žena obaveštava da je njen kolega spreman da pregleda Anju i predloži odgovarajuću terapiju. Kada bude određen datum, sa ćerkom ću otići u ovu bolnicu, a dr Verica fon Pidol je obećala da će se pobrinuti za sve. Šta da kažem, trenutno sam koncentrisana na vežbe, verujem ovoj dobroj ženi, a mogućnost koju nam je ponudila oberučke smo prihvatili. Spremni smo da odemo i na kraj sveta da nađemo lek za svoje dete - kaže Tanja koja je, kao i suprug Aleksandar, zdravstveni radnik.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Anja je rođena tri meseca pre vremena i imala je samo 1.200 grama. Tako sićušna borila se za život i uspela. Ipak, ostale su posledice. U vreme kada su njene vršnjakinje pravile prve korake, ona to nije mogla. I dok se njena nepunu godinu dana starija sestrica Tara normalno razvijala, roditelji su sve činili da posledice Anjine bolesti ublaže. I dalje ne može da samostalno korača i sedi, ali motorne funkcije bi, uvereni su roditelji, mogle da se poboljšaju uz uporan rad i adekvatne vežbe. Thera suit metod učinio im se kao ono što bi moglo da pomogne.


Doktorka koja sprovodi ovu metodu lečenja i sama ima dete obolelo od cerebralne paralize i pokazala je puno razumevanja za Anjin slučaj i činjenicu da nemaju novca za dalje lečenje. Za godinu dana potrebno je 4.000 evra, a jedna serija terapija košta 1.000 evra.


- Rekla nam je da platimo kad budemo mogli. Bilo joj je žao da prekidamo lečenje jer i ona veruje da ima pomaka - kaže Anjina mama.


Verujemo da će Anja uskoro krenuti put Nemačke i da će tamošnji lekari ponuditi novu nadu i njoj i njenim roditeljima. Za to će se pobrinuti plemenita dr Verica fon Pidol.
 

Kontakt

 

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Anji Golubović Karan mogu da stupe u kontakt sa njenim roditeljima Aleksandrom i Tanjom Golubović Karan. Adresa je: Francuska 32a, Beograd. Telefoni su ++381 11 3239867 i 060 0 591919. Na usluzi vam je, kao i uvek, i Redakcija "Vesti". 

 

Očekivanja

 

- Očekivala sam posle objavljivanja apela na Humanitarnom mostu da će Anji stići pomoć za plaćanje bar polovine terapije. Ne mogu da kažem da sam razočarana jer to što će naša ćerka dobiti šansu za pregled u Nemačkoj i proći, uverena sam, kroz odgovarajući rehabilitacioni tretman, mnogo je važnije i vrednije od onoga što smo mi tražili. Stoga sam izostanak novčane pomoći sklona da tumačim svešću čitalaca "Vesti" da je ono što čini dr Verica fon Pidol dovoljno za jednu akciju, pre nego odsustvom želje da se Anji pomogne - rekla je majka Tanja. 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tračak nade u tužnom domu
HUMANITARNI MOST Pao kamen sa srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online