Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 04.07.2012.
12:01
S. Aleksandrić - Vesti - Foto: Vesti A

Sada ne smemo stati

Posle tri nedelje provedene u Moskvi, na prvoj terapiji matičnim ćelijama, 22-godišnji Nikola Mrkajić vratio se u Šimanovce, a njegovi roditelji veruju da pozitivni efekti neće izostati, posebno ukoliko lečenje bude nastavljeno.

Sledeći tretman u septembru: Nikola Mrkajić

- I lekari su ubeđeni da mogu da mu pomognu, ali treba vremena i strpljenja. Na klinici su obavljene sve moguće analize i optimisti smo. Nikoli su urađene dve transplantacije matičnim ćelijama i tamošnji stručnjaci veruju da već ima pozitivnih efekata, te da bi Nikola to tek trebalo da oseti. Veoma smo motivisani da učinimo sve što možemo. Moj sin je mlad, nadamo se najboljem i živimo za dan kada će se osamostaliti. Najgora varijanta je da sedimo kod kuće i čekamo, moramo se boriti, a vreme pred nama je puno iskušenja koja treba savladati - kaže hrabra majka Sunčica Mrkajić za koju već tri godine, od teške saobraćajne nesreće koja je promenila Nikolin život, nema mira.


Sve je podređeno njegovom povratku u normalan život.


Nikola je zadobio teške neurološke povrede, tri meseca je proveo u komi, a posledice su veoma izraženi problemi sa balansom, motorikom i glasom, te naglim promenama raspoloženja. Potpuno zavisi od pomoći drugih ljudi. Porodici, a i prijateljima, teško je da zamisle da će ovako zauvek ostati jer se sećaju Nikole kao vrednog, veselog, ambicioznog mladića koji je veoma voleo sport...

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Zar bi iko sada stao da je na našem mestu? - pita se Sunčica, koja već razmišlja o sledećem odlasku u Rusiju krajem septembra, za šta je potrebno 6.500 evra.
Naravno, to je samo još jedan u nizu tretmana koji su neophodni Nikoli da bi osetio poboljšanje ovim vidom lečenja.


Mrkajići ne mogu sami, veruju da pomoć ljudi dobre volje iz zemlje i dijaspore neće izostati ni ovog puta. Zahvaljujući njima mladić iz Šimanovaca otišao je na prvi tretman, koji je i najskuplji, i koji je koštao 21.000 evra.


- Hvala je tako malo za svu dosadašnju podršku, borba za zdravlje mog sina i dalje traje. Znam samo jedno, nemam pravo da sada stanem, ne smem prestati da se nadam, da verujem u njegovo bolje sutra - kaže odlučno Sunčica Mrkajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online