Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.04.2012.
12:01
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Z. Marjanović A

Najveća želja bake Bože

Božidarka Aksentijević(77) koja živi životom pukog siromaha u najzabačenijem delu takovskog sela Boljkovci za sebe kaže da joj na rođenju zvezde nisu bile naklonjene. Donedavno je živela u drvenom vajatu i spavala u rupi ukopanoj u zemljani pod, a radosti, osim u srcu i duši, nije imala ni o najvećim verskim praznicima.

Dođite da vas zagrlim: Božidarka Aksentijević
 

Ovog puta, o Vaskrsu, najradosnijem pravoslavnom prazniku, bilo je dugačije jer se Božidarke - Bože Aksentijević, kao i o drugim praznicima, setila se Angelina Petrović iz Melburna koja joj je poslala 100 australijskih dolara sa željom, kako je napisala u propratnom pismu, da starica Boža sebi pripremi bogatiju vaskršnju trpezu. Želja iz pisma i ono što je bilo u pismu bio je povod da reporter "Vesti" ponovo poseti Božidarku koja nije krila radost posetom iznenadnog gosta koji joj je preneo iskrene vaskršnje želje iz daleke Australije.


- A kako može drugačije sirotinja da se zahvali na pomoći, osim da Angelini Petrović, ali i svima drugima koji su mi proteklih godina pomagali, poželim svu sreću ovoga sveta. Novac koji sam dobila mnogo mi znači, ali mnogo mi znači i da se neko tamo negde daleko setio Bože iz Boljkovaca. Ako bi me neko pitao koja mi je najveća želja, odgovorila bih bez razmišljanja da upoznam tu plemenitu ženu. Ja nemam novca da otputujem dalje od seoske prodavnice, ali ako Angelina dolazi u Srbiju iskreno bih se obradovala da me poseti i da je ugostim onim što se bude našlo u ovoj mojoj sirotinji - poručuje Božidarka Aksentijević, uz napomenu da se poziv odnosi i na sve druge koji su joj do sada pomagali da preživi.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Božidarka Aksentijević je proteklu zimu, nezapamćenu po hladnoći i visokom snegu preživela, kako tvrdi, zahvaljujući meštanima Boljkovaca koji joj, podstaknuti pisanjem "Vesti", izgradili kućicu u kojoj joj je bilo toplo i u kojoj je bila sigurna.


- Uselila sam se baš na dan kada su počele hladnoće i sneg napadao skoro do krova. Da sam ostala u vajatu, u kojem sam provela skoro četrdeset zima, sigurno ne bih preživela. Ovako, izgurah i ovu zimu zahvaljujući vašem listu koji je otvorio oči i mojim komšijama koji više nisu mogli da gledaju koliko se zlopatim. Hvala im - kaže na kraju posete baka Božidarka Aksentijević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online