Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 24.04.2012.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Borba za život se nastavlja

Zlehuda sudbina 11-mesečnog Sergeja Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, koji se trenutno nalazi u Istanbulu, na jednoj od najpriznatijih klinika, ne ostavlja ravnodušnim plemenite čitaoce "Vesti" širom sveta.

PRESLAB ZA OPERACIJU: Sergej Milićević

I dok ova plavooka beba uskoro treba da bude podvrgnuta i četvrtom ciklusu hemioterapije koju su mu prepisali turski onkolozi zbog nemogućnosti da ga operišu dokle god ne ojača, posredstvom naše Redakcije stiže podrška za Sergeja u vidu donacija. Anonimna donatorka iz Frankfurta je prikupila i poslala ukupno 955 evra.

Novac je prikupljala u tri vremenske etape i na tri mesta. Prvo je na osmomartovskoj zabavi KUD-a Kolo prikupila 401 evra, zatim je u obdaništu gde idu njena dečica prikupljeno još 105 evra, dok je zahvaljujući SPC iz Frankfurta i njenim parohijanima na tu sumu dodato još 449 evra, što ukupno čini sumu od 955 evra. Naravno, svi ovi dobrotvori poželeli su da mali Sergej što pre ozdravi i vrati se u okrilje svog toplog doma.


Istu želju imala je i Vera Stanković iz Fridrihshafena koja je takođe zajedno s prijateljima poslala 150 evra, kao i Dženada i Damir Agović iz Nemačke, koji su uputili 100 evra, zatim N. S. iz Frankfurta prilog od 50 evra, dok je Mima J. iz Sidneja namenila malom Sergeju 50 dolara.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pored ovih priloga, Milićevićima je stigao i dar dobročiniteljke Gordane Milanović Kovačević iz Berlina koja je zajedno sa prijateljima, kako Srbima tako i Nemcima, prikupila 600 evra i lično ih uručila Jasninom ocu, a Sergejevom deki.


- Verujte da više ni sami ne znamo kako bismo se zahvalili svim tim divnim ljudima koji su mislili na našeg sina i po odlasku iz Beograda i uputili mu svoju pomoć. Ovako velika i zdušna podrška, kako moralna, tako i finansijska, zaista nam mnogo znače, posebno sada kada se Sergej bori za život. Hvala svima do neba, neka im Bog stostruko vrati!


- Što se Sergeja tiče, njegovo stanje je i dalje neizvesno i promenljivo. Za vreme Vaskrsa imao je dovoljno snage, pa smo ga vodili na liturgiju u jednu malu grčku crkvu u blizini klinike u kojoj se nalazimo kako bismo se Bogu pomolili za njegovo zdravlje, ali i zdravlje njegovih dobročinitelja. Da nije bilo njih i njihove dobre volje, Sergej ne bi mogao da nastavi lečenje u inostranstvu i ne smem ni da zamislim šta bi sa našim sinom bilo dosad - rekao je vidno zabrinut Saša Milićević, a potom nastavio:


- Moramo da budemo hrabri i idemo dalje jer nemamo izbora. Još je duga i teška borba sa bolešću pred nama i našim sinom. To su dokazala i prethodna tri ciklusa hemioterapije. Osim što su Sergeja ostavila bez kosice, a rumeni obraščići postali bledi i upali, umanjila su mu snagu. On je primio i četvrtu hemioterapiju, ali pre toga mu je urađena analiza krvi koja je pokazala da rezultati nisu baš dobri. Sada prima injekcije kako bi se njegovo opšte stanje popravilo, da bi izdržao operaciju. Iskreno govoreći, nadali smo se da će analize pokazati da je s krvnom slikom sve u redu, ali, nažalost, to se nije obistinilo. Teško je opisati kako se osećamo u ovom trenutku. Šta će i kako će dalje biti, niko to ne zna.
 

Uručenje

 

Novinari Humanitarnog mosta su brojane donacija za Sergeja, ali i prethodno pristigle o kojima smo već pisali, među kojima su150 evra porodice Obrenović i Nikolić iz Ulma, 100 evra Nadežde Radović iz Vizbadena, 50 evra anonimnog donatora iz Minhena i 100 dolara Petra Malinovića iz Sidneja uručili Sergejevom dedi Ivi Jelenkoviću u beogradskom Dopisništvu "Vesti", koji se, veoma zabrinut, zahvalio na pomoći njegovom unuku. 

 

Rastu troškovi

 

- Zahvaljujući plemenitim sugrađanima i građanima širom Srbije, kao i čitaocima "Vesti" iz celog sveta, pre polaska u Istanbul, uspeli smo da prikupimo 65.000 evra, što je bio preduslov dolaska na kliniku. Međutim, sudeći po ovako neočekivano dugim predoperativnim pripremama i terapijama koje su uključene, ta suma neće biti dovoljna. Koliko će to biti ne znamo, ne znaju ni lekari jer ne mogu prognozirati šta će se u međuvremenu dogoditi i kako će lečenje teći. Nažalost, drugog izbora nema nego da se nastavi započeto lečenje kako bismo spasili našeg sina - ispričala je Sergejeva majka Jasna Jelenković Milićević.

 

Prilog i za Aleksandra
 

NIJE ZABORAVLjEN: Aleksandar Golijan sa učiteljicom

Vera Stanković iz Fridrishafena mislila i na svog dugogodišnjeg štićenika 10-godišnjeg Aleksandra Golijana iz Han Pijeska, koji pati od poremećaja metabolizma, uputivši mu na kućnu adresu novčani prilog od 100 evra.


"Pročitavši u 'Vestima'priču o nesreći tako malenog i dragog deteta Sergeja, nisam mogla da ostanem ravnodušna i istog časa sam poželela da mu nekako pomognem. Predložila sam prijateljima i poznanicima iz Crkvene opštine u Fridrishafenu da pomognemo koliko možemo i oni su taj predlog zdušno prihvatili.

 

Tako smo na Lazarevu subotu - Vrbicu prikupili skromnu sumu od 250 evra, odlučivši da Sergeju Milićeviću uputimo 150, a Aleksandru Golijanu 100 evra. Sve sudbine štićenika Humanitarnog mosta su veoma teške, ali Sergejeva i Aleksandrova mene baš najviše bole", pisalo je u pismu Vere Stanković koje je stiglo sa donacijom za naša dva štićenika. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online